Torstaina kaksi Etelä-Kalifornian Palm Springsistä kotoisin olevaa amerikkalaismiestä pidätettiin seksinharrastamisesta homoristeilyllä.

 

John Robert Hat, 41, ja Dennis Jay Mayer, 43, otettiin kiinni risteilyn aikana Karibialla Dominicassa. Syynä pidätykseen oli se, että miesten oltiin nähty maasta käsin harrastaneen seksiä laivalla.

Poliisit nousivat risteilijään ja pidättävät homot epäiltyinä sodomiasta, saarivaltiossa miesten väinen seksi on kielletty.

Miehet olivat katuvaisia, kertoo heidän asianajajansa Bernadette Lambert. ”Miehet vaikuttuivat vuorten kauneudesta, raikkaasta ja puhtaasta ilmasta, ottivat muutaman drinkin ja siten unohtivat olla varovaisia”, asianajaja kertoi tuomioistuimelle.

Maistraatin päällikkö määräsi tuomioksi liki 900 dollarin sakot, kutsuen miehiä konniksi ja kulkureiksi. Miehet eivät kommentoineet asiaa kuulustelujen jälkeen ja poliisi kuljetti heidät lentokentälle vapauttamisen jälkeen.

Miehet olivat homoristeilyihin erikoistuneen Atlantis Events yhtiön risteilyllä Celebrity Summit laivalla.

Atlantis Events yhtiön edustaja totesi, että miesten seksuaalisella suuntautumisella ei ollut vaikutusta asiaan, heteroseksuaaleja olisi vastaavassa tilanteessa kohdeltu samalla tavalla.

Dominican matkailuministeri Ian Douglas totesi, että turistien on kunnioitettava maan lakeja

Homoristeilyt ovat olleet useita vuosia suosittuja huolimatta tiettyjen saarten, erityisesti Jamaican, Barbadoksen ja Cayman Saarten vihamielisestä suhtautumisesta homoihin.

Atlantis Events yhtiön Rich Campbell kertoi olleensa yhteydessä sakot saaneisiin miehiin ja kertoi heidän olevan hyvällä mielellä.

Atlantis Events toteuttaa suuren homoristeilyn kesällä myös Itämerellä. Laiva viipyy yön yli mm. Pietarissa, jossa hiljattain astui voimaan kaikenlaiset homojen väliset hellyyden osoitukset kieltävä laki. Pietarista laivaa suuntaa Helsingin kautta Tukholmaan Pride-viikolle. Laiva ei ole yötä Helsingissä.

 

Asiasta uutisoi ABC.

Aikaisemmin QX:ssä

Protestit eivät auttaneet

Esiintyykö Sizzla Helsingissä?