Venäjällä asuu reilut 140 miljoona asukasta ja se on pinta-alaltaan maailman suurin maa. Viime vuosina Venäjä on saanut huonon maineen muusta kuin kaviaaristaan, vodkastaan ja maatuska-nukeistaan, nimittäin antihomolaeistaan.

Ystävyyttä varovaisuudella

Anton Warsawsky on 26-vuotias homoseksuaali ja asuu venäläisessä Donin Rostovin kaupungissa. Hänellä on vähäisesti läheisiä ystäviä ja Anton kertoo, että pitää olla hyvin varovainen kenen kanssa tutustuu ja mitä heille kertoo.

– Jos kertoisin aiemmille luokkakavereilleni tai työtovereilleni olevani homo, voisi mitä tahansa tapahtua. Huhu voisi levitä ja olisin vaarassa tulla erotetuksi tai saada potkut.

Anton Warsawsky ystäviensä kanssa. Kuva: Anton Warsawsky.

Kansa rakastaa Putinia

Anton kuvailee, että valtaosa ihmisistä Venäjällä ei tarkkaan tiedä mitä homoseksuaalisuus merkitsee, mutta tietävät, etteivät he pidä siitä. Hänestä tämä johtuu venäläisen valtion tabusta seksin ympärillä, seksuaalivalistuksen puutteesta ja venäläisten medioiden räikeästä uutisvalvonnasta.

– Pelkkä ajatus, että homoseksuaalisuus olisi tasa-arvoista heteroseksuaalisuuden kanssa näyttää nykyisin rikokselta. Se on äärimmäisen poikkeavaa käytöstä, joka tulisi sensuroida pois venäläisestä perinnöstä. Ja valitettavasti kansa rakastaa Putinia. Jos Putin sanoo, antakaa meidän työntää tuo homopohjasakka takaisin kaappeihin, yhtyisivät ihmiset tähän mielipiteeseen. Ja on myös heitä, jotka eivät vain puhu vaan myös jahtaavat meitä. Oletko kuullut puhuttavan homosafarista? Meistä on tullut jahdattavia eläimiä.

Homosafari täysimittaisena

Occupy Pedophilia on uusmuodostettu omankädenoikeuden ryhmä, joka väittää suojelevansa lapsia pedofilialta. Käytännössä he ovat kuitenkin pikemmin huijanneet nuoria homoseksuaaleja miehiä valetreffeille, jotta voivat myöhemmin pahoinpidellä ja ahdistella heitä. Tämä kaikki kuvataan ja ladataan sosiaalisiin medioihin yleisön katseltavaksi. Human Rights Watchin mukaan venäläinen poliisi sivuuttaa homoseksuaaleihin kohdistuvan väkivallan ja raaka sorto saa jatkua.

Occupy Pedophilian toiminnasta on lukemattomia raportteja. He ovat esimerkiksi pakottaneet homoseksuaalit miehet juomaan omaa virtsaansa, leikelleet heidän nänninsä, raiskanneet pulloilla, polttaneet heidän vaatteitansa, simuloineet mestauksia, hakanneet heidät pahanpäiväisesti ja soittaneet perheelle sekä työnantajalle ja kertoneet henkilön seksuaalisesta suuntautumisesta. Homosafariin kuuluu yksityishenkilöiden kutsuminen näihin homojahteihin; siviilit voivat seurata mukana ja katsoa jännityksen vuoksi.

Occupy Pedophilia on pakottanut miehen riisuuntumaan, polttanut vaatteet ja sen jälkeen pakottanut hänet raiskaamaan itsensä lasipullolla. Kuva: Occupy Pedophilia.

Homot sekoitetaan pedofiileihin

Venäjällä on rykelmä myyttejä ja puolitotuuksia HBT-henkilöiden ympärillä. Antonin mukaan nuorempi sukupolvi on hillitympi ajattelultaan, mutta valtaosa yli 40-vuotiasta on absurdin tietämättömiä.

– Monet luulevat, että homojen täytyy kuljeksia naisten vaatteissa ja olla äärimmäisen naisellisia. Homous sekoitetaan pedofiliaan. Homot eivät voi rakastua, vain harrastaa suttuista seksiä. Mutta järjettömintä mitä olen kuullut, on kyllä että kiertelisimme rekrytoimassa lapsia, käännyttäisimme heitä meidän kaltaisiksemme, homoiksi ja lesboiksi, miten se nyt onnistuisi?

Kuva: Anton Warsawsky.

Venäläiset mediat johtavat harhaan

Venäläiset mediat edesauttavat tietämättömyyttä ja levittävät homovihaa. Anton kertoo, että esimerkiksi kun Ranska salli samaa sukupuolta olevien avioliitot vuonna 2013, raportoivat useimmat venäläiset mediat vastaprotesteista ja haastattelivat ainoastaan tuohtuneita vastustajia.

– Lakialoitteen puolella olleesta suuresta, tosiasiallisesta enemmistöstä annettiin vaikutelma itse asiassa vähälukuisena ja merkityksettömänä edes haastateltavaksi. Että Ranskan hallitus jyräsi kansan tahdon ja pakotti heidät homoagendaan.

Venäjä – hengellisesti ylivoimainen

Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen ortodoksinen kirkko on tehnyt todellisen paluun Venäjällä, ja Antonin mukaan heillä on nykyisin suora vaikutus venäläiseen politiikkaan. Länsi mädäntyy moraalittomassa vapaudessa, samalla kun Venäjä on hengellisesti ylivoimainen. Putin haluaa rakentaa korkealuokkaisen moraalivaltion, ja tällä uudella Venäjällä ei mieluusti ole tilaa homoseksuaaleille.

– Kirkon ja valtion pitäisi oikeastaan olla erillisiä, mutta sanonnan mukaan kirkko ja valtio on erotettu ainoastaan matalalla aidalla, Anton Warsawsky sanoo.

Kuva: Anton Warsawsky.

Laittomia twiittejä

Venäjä on muuttunut drastisesti viimeisen viiden vuoden aikana. Anton on hallintohenkilö paikallisessa HBT-ryhmässä ja kuvailee kuinka heidän kätensä ovat täysin sidotut ja heidän yhteiskuntansa on taantunut takaisin neuvostorakenteeseen.

– Jopa lyhyttä twiittiä, kuten: ”On ok olla homo”, ei voi enää lähettää. Otamme vastaan uhkia miltei päivittäin, homofobia on yleistä ja arkista. Meillä ei ole enää ääntä, se on sensuroitu pois, luojan kiitos meillä on internet.

Kuva: Anton Warsawsky.

Teksti: Philip Ottosson, käännös: Katja Mentula. Julkaistu alun perin Qx.se:ssä.