Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti perjantaina Moskovassa pidetyssä seremoniassa neljän Ukrainaan kuuluvan osan liittämisestä Venäjään niin sanottujen kansanäänestysten jälkeen.

Puheessaan, joka oli valtaosin hyökkäys länsimaisia demokratioita kohtaan, Putin valitsi venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirillin näkemyksen ja varoitti siitä, mitä oikeuksia homo-bi ja transihmisillä on Venäjän hyökkäystä vastustavissa maissa.

Telegraphin Putinin puheesta julkaiseman referaatin mukaan, hän julisti että Venäjä tulee suojelemaan ”perinteisiä arvoja”. Hän syytti länttä ”perheen ja uskonnon kieltämisestä” ja esitti kuulijoilleen retorisen kysymyksen, ovatko he valmiit uhraamaan nämä ”perinteiset arvot” voidakseen integroitua lännen kanssa.

– Haluaisitteko, että Äiti ja Isä Venäjällä, meidän maassamme, korvattaisiin vanhempi 1:lla ja vanhempi 2:lla, hän sanoi puheessaan, joka koski Ukrainan osien liittämistä Venäjään.

– Haluatteko todella, hän jatkoi, että lapsemme leikkikouluissa saisivat oppia perversioista ja teistä kohti yhteiskunnan hajoamista … ideoista, että on muitakin sukupuolia kuin mies ja nainen ja ideoista koskien sukupuolenkorjausleikkauksia?

Kuvailleesaan länsimaiden opetussisältöä hän totesi sen olevan ”puhdasta ja selvää satanismia”, Guardianin sitaatin mukaan.