One Love-kampanja alkoi Hollannissa 2020 ja siihen on sittemmin liittynyt mukaan yhä useampia eurooppalaisia maita samalla allekirjoittaen kampanjan viestin. Niin on tehnyt myös Ranska.

”Kaikki ovat tasa-arvoisia jalkapallokentällä ja niin pitäisi olla muuallakin maailmassa”, sanoi Hollannin maajoukkuekapteeni Virgil van Dijk.

Kampanjassa mukana olevien maiden maajoukkueiden kapteenit pitävät Qatarin MM-kisojen aikana sateenkaarisydämen koristamaa käsivarsinauhaa- värit eivät kuitenkaan ole pridevärit, vaan punainen, musta, vihreä, pinkki, keltainen ja vaaleansininen – keskellä on valkoinen ykkönen.

One Love-kampanjassa ovat mukana Hollanti, Norja, Ruotsi, Tanska, Englanti, Wales, Belgia, Ranska, Saksa ja Sveitsi.

Maanantain lehdistötilaisuudessa Ranskan maajoukkueen kapteenilta kysyttiin osallistumisesta kampanjaan. Hän teki tuolloin selväksi, että hän ei tule kampanjan käsivarsinauhaa pitämään. Hän perusteli valintaansa kisojen isäntämaan kunnioittamisella, kirjoitti The Independent.

”Kun olemme Ranskassa ja toivotamme tervetulleiksi vieraita muista maista me haluamme, että he noudattavat meidän sääntöjämme ja kunnioittavat kulttuuriamme. Juuri näin aion toimia Qatarissa. Voin tukea heidän käsityksiään tai olla tukematta niitä, mutta minun on kunnioitettava niitä”.