Leo Varadkarista tuli 2017 Irlannin ensimmäinen avoimesti gay pääministeri. 2020 vaalien jälkeen tehdyn puolueiden sopimusten mukaisesti pääministerin tehtävää hoisi sovitusti ensimmäiset kaksi vuotta Micheal Martin. Viime lauantaina oli vuoronvaihto ja Varadkar nimettiin pääministeriksi seuraavan kahden vuoden ajaksi. Näin Irlannilla siis on jälleen avoimesti gay pääministeri.

Varadkar kertoi olevana gay 2015 radiohaastattelussa. Hän oli tuolloin terveysministeri ja maassa oli tulossa kansanäänestys samaa sukupuolta olevien avioliitosta.

”Olen homoseksuaali mies, se ei ole mikään salaisuus, mutta ei myöskään kaikkien tiedossa, enkä ole siitä aiemmin julkisesti puhunut. Se ei mitenkään määrittele minua. En ole puoliksi intialainen poliitikko tai lääkäripoliitikko tai homopoliitikko. Se on vain yksi osa minua, mutta ei määrittele minua, se on yksinkertaisesti vain osa persoonallisuuttani”, Varadkar järkeili RTE Radio 1:lle tuolloin tehdäkseen selväksi kantansa silloin ajankohtaiseen avioliittoasiaan.

”Haluan, että kansanäänestys samaa sukupuolta olevien avioliitosta menee läpi, koska haluan olla tasa-arvoinen kansalainen maassani, tässä maassa jossa olen osa hallitusta. Tällä hetkellä en ole tasavertainen kansalainen”.

Varadkar on ollut vuodesta 2015 alkaen yhdessä sydänlääkäri Matthew Barretin kanssa.

Matthew Barrett ja Leo Varadkar Britannian kuninkaallisten vierailun yhteydessä 2020.