On ”hlbt-ideologian” vika, että nuorten itsemurhayritykset ovat lisääntyneet Puolassa, toteaa maan opetus- ja tutkimusministeri Przemysław Czarnek.

Lähes dramaattinen itsemurhayritysten kasvu puolalaisten nuorten keskuudessa johtuu  hlbt:n ”aivopesusta”, neoliberalismin ja neomarxismin ideologioista”, selittää Czarnek.

Asiantuntijoiden selitys nuorten huonovointisuuden huolestuttavalle lisääntymiselle on osittain koronapandemian seurausta, osittain alirahoitettua, kuormitettua ja vanhanaikaista terveydenhuoltoa, kertoo Notes from Poland.

Czarneks toistaa sen, minkä hän on pitkään havainnut ongelmalliseksi kotimaassaan.

– Se on voimakas kriisi perheelle, hyökkäykset sitä vastaan, kristinuskoa, kirkkoa, uskontoa vastaan ​​ja kaikkea sitä vastaan, mikä tekee eron hyvän ja pahan välillä, hän selitti haastattelussaan Polsat Newsille.

Czarneksin ratkaisu siihen on paluu perinteisiin perhearvoihin.

Hänen väitteensä kiistää yksi maan suurimmista kansalaisjärjestöistä, lasten oikeuksia puolustava, Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę huomauttaen, että ministerin selitys ei perustu tosiasioihin.

”Uskomme, että ministerin lausunnot johtavat leimautumiseen ja väheksyvät mielenterveysongelmista kärsivien nuorten kärsimystä, mikä voi johtaa siihen, että heitä ei rohkaista hakemaan apua.”

Przemysław Czarnek on pyrkinyt ministerinä lisäämään valtion valvontaa koulujärjestelmään. Lakiehdotuksessa, jota presidentti ei ole allekirjoittanut, Czarnek ja hallitseva PiS-puolue haluavat valtion nimittävän paikallisia koulutarkastajia, joilla olisi oikeus nimittää ja erottaa rehtoreita ”moraalisen korruption” voittamiseksi. Presidentti Andrzej Duda, jolla on saman puolueen tuki, on päättänyt olla allekirjoittamatta lakia, koska muutos ”epäonnistui saamaan kansan tuen”.