Ugandan parlamentin puhemies Anita among kiittää lausunnossaan presidentti Yoweri Kaguta Museveniä samaa sukupuolta olevien seksuaalisia kontakteja koskevan tiukennetun lain allekirjoittamisesta. Presidentti Museveni allekirjoitti lain tänä aaamuna.

”Kannustan nyt lain mukaisia ​​vastuuhenkilöitä toteuttamaan homoseksuaalisuuden vastaisen lain heille salliman mandaatin. Ugandan kansa on puhunut, ja teidän velvollisuutenne on nyt noudattaa lakia oikeudenmukaisella, vankkumattomalla ja lujalla tavalla”, With kirjoittaa kiitoksessaan presidentille.

Eduskunnan hyväksyttyä lain aiemmin tänä vuonna presidentti palautti sen ensin takaisin käsittelyyn, koska hän uskoi, että homoseksuaaleja ja ”refermoituja” homoseksuaaleja, jotka eivät ”edistä” homoseksuaalisuutta, ei pitäisi rangaista.

Samaa sukupuolta olevien välisestä seksuaalikontaktista rangaistus on nyt elinkautinen vankeutta, homoseksuaalisuuden ”edistämisestä”  jopa 20 vuotta vankeutta. ”Raskautetusta” homoseksuaalisuudesta, mikä käsittää erilaisia ​​seksuaalisia hyväksikäytön muotoja ja jos on jo aiemmin saanut tuomion samaa sukupuolta olevien välisestä seksistä, voidaan tuomita kuolemanrangaistus.

Lapsille, ikärajaa ei määritelty, jotka ovat seksuaalisessa kanssakäymisessä samaa sukupuolta olevan kanssa voidaan tuomita enintään 3 vuoden vankeusrangaistus.

Lakia tullaan nyt hyvin todennäköisesti testaamaan tuomioistuinkäsittelyssä, jolloin rangaistusasteikkoa arvioidaan suhteessa Ugandan perustuslakiin. Vastaava lain tiukentaminen hyväksyttiin jo aiemmin vuonna 2013, siitä valitettiin ja seuraavana vuonna tuomioistuin totesi, että laki oli kumottava muodollisista syistä.