Väkivaltaisen ja äärioikeistolaisen Alt-Info nimisen järjestön, joka haluaa myös vahvistaa siteitä ”kristilliseen Venäjään” taistelussa länttä vastaan, kannattajat onnistuivat lauantaina murtautumaan poliisilinjojen läpi ja ryntäsivät Georgian pääkaupungissa Tbilisissä alueelle, jossa Pride-festivaali oli tarkoitus pitää.

Järjestäjät ennättivät evakuoida alueen, eikä kukaan loukkaantunut. Mutta Priden järjestäjät ovat erittäin kriittisiä viranomaisten suhtautumisesta väkivaltaiseen Alt-Info -ryhmään. Vuosi sitten 26 Alt-Infon jäsentä pidätettiin varotoimenpiteenä ennen Pridea. Tänä vuonna  Alt-Info pystyi levittämään väkivallan ja vihan viestiä ilman Georgian viranomaisten reagointia, Tbilisi Priden Mariam Kvaratskhelia kertoo.

– Uskon ehdottomasti, että tämä oli ennalta suunniteltua, koordinoitua toimintaa hallituksen ja radikaaliryhmien välillä. Uskomme, että operaatio oli suunniteltu sabotoimaan Georgian EU-ehdokkuutta, Kvaratskhelia sanoi Washington Bladen mukaan.

Joukko murtautui poliisilinjan läpi festivaalialueelle.

Georgian presidentti reagoi lehdistötilaisuudessa vahvasti Pride-festivaalin peruuttamiseen uhkausten vuoksi.

– Ihmisille ei annettu mahdollisuutta pitää omaa tapahtumaansa etukäteen suunnitellussa rajatussa tilassa, jota lainvalvojat lupasivat suojella, presidentti Salome Zurabišvili sanoi ja lisäsi:

– Haluan vedota sisäministeriöön, jotta se tosiasiallisesti estää kaikki väkivaltaiset teot – se on heidän velvollisuutensa ja sitä kutsutaan lainvalvonnaksi.

Vaikka sisäministeriö ilmoitti, että Alt-Info onnistui rikkomaan poliisilinjat ja pysäyttämään Pride-festivaalin, koska se tuli odotettua suuremmalla joukolla, Tbilisi Pride syyttää viranomaisia ​​ja poliisia tahallisesta liian passiivisesta toiminnasta. He sanovat lausunnossaan, että kyseessä oli ”sisäministeriön ja Alt Infon yhteinen, hyvin suunniteltu operaatio ihmisoikeuksia ja demokratiaa vastaan”.

Homovastainen joukko poltti sateenkaarilipun ohella myös EU-lipun.