Onnettomat avioliitot homojen ja naisten välillä ovat johtaneet keskusteluun avioliittolaeista Kiinassa. Ton Qi -nimisessä kiinalaisessa verkkoyhteisössä kirjoitus avunhakemista on levinnyt hurjaa vauhtia.

Nimimerkillä Surullinen ja tuskallinen elämä kirjoittanut nainen kertoi, kuinka hänen miehensä lähti  heidän poikansa kanssa viime joulukuussa eikä lupauksistaan huolimatta ole palannut. Nainen on valmistautunut eroamaan miehestään, mutta hänen lakimiehensä mukaan hän ei välttämättä saa lapsensa huoltajuutta taloudellisen tilanteensa takia.

Professori Zhang Beichuan mukaan, liki 16 miljoonaa kiinalaista naista on naimisissa homomiesten kanssa, joihin kohdistuvat perinteistä, suvusta ja yhteisöstä aiheutuvaa kovaa painostusta. Hyväntekeväisyysjärjestöjen mukaan oikeuden on äärimmäisen vaikeaa purkaa avioliittoa aviomiehen seksuaalisen taipumuksen vuoksi, Manner-Kiinan lait eivät salli sitä. On myös hyvin hankalaa todistaa, että kaapissa olevilla homoaviomiehillä olisi seksisuhteita toisten miesten kanssa tai että heidän vaimonsa kärsisivät puolisonsa sietämättömästä välinpitämättömyydestä.

Nettikirjoittaja jatkaa, että jos Kiina laillistaisi samaa sukupuolta olevien avioliitot tai olisi suvaitsevaisempi homoja kohtaan, ei olisi kymmentä miljoonaa surullista ja tuskallista vaimoa eikä kymmentä miljoonaa onnetonta perhettä.

Aiheesta kirjoitti Gay Star News