Helsingissä vietettiin viisukarsintojen finaalia Jäähallissa. Täysin uuden muodon ja nimenkin saanut Uuden Musiikin Kilpailu oli kiinnostavaa katsottavaa, niin paljon sitä oli julkisuudessa hehkutettu, Helsingin Sanomien viikkoliitteessä jopa viisi sivua ja kansikuva vielä päälle.

Suomalaisen tv-viihteen taso on ollut jo muutaman vuoden nousemaan päin, enää ei suomalaisen viiskursinnankaan finaalia tarvitse hävetä. Ehkä jo ensi vuonna nyt vain shown viihdykkeenä esiintyneet Anna Abreu ja Rasmus osallistuvat itse kilpailuun?

Suomalaiseen tapaan nyt oli tapahtumaan panostettu. DJ Orkidea mikasi taidokkaasti klubiklassikoita ennen lähetyksen alkua. Avajaisnumerona oli balettia. Tasokasta, mutta ehkä väärässä paikassa. Jäin kaipaamaan kotoisampaa ja maanläheisempää fiilistä. Ja parempia kilpailukappaleita. Lava oli hieno, juontajat hyviä ja yleisö eli mukana suosikkeejaan kannustaen.

Finaalilla oli virallinen after partykin, jossa oli viisu-deejii alkuillan. Jäähallista homot kuitenkin suuntasivat Herculekseen, jossa esiintyi ihana D’nash täydelle salille.

Paradise Oskar ja beatboxaaja Felix Zenger, joka hienosti jatkoi Paradise Oskarin laulusta.

Yllätysvoittaja Pernilla Karlsson voitti mukana olleet rokkibiisit herkällä balladillaan.

Samaan aikaan kuningaskunnassa juhlittiin ruotsalaisen viisukarsinnnan osakarsintaa.

Oikeastaan viisuhuumassa juhlittiin jo perjantaina, jolloin Tukholman kuumimmassa bilepaikassa 650 asiakasta vetävällä Paradise-klubilla esiintyi Timotej.

Paradise valittiin pari viikkoa sitten pidetyssä QX Gay Galassa vuoden parhaaksi homopaikaksi. Klubi pidetään perjantaisin Kolingsborgissa, joka on se useimmille Tukholman kävijöille tuttu pyöreä rakennus Slussenilla. Arkitehtuuriltaan hienoon taloon on remontoitu tyylikäs moderni klubi.

Lauantaina Ruotsin karsinnoissa olivat mukana mm. huippusuosittu Danny ja viisukuningatar Charlotte Perelli, joka yllättäen tippui jatkosta.

Dannyn viisukappale on Swedish House Mafian tekemä. Tässä Danny molemmilla poskilla QX:n viisutoimittajat. Kuva Ronny Larsson

Charlotte ja lukemattomien viisujen tekijä Fredrik Kempe: Kuva Ronny Larsson.

Ruotsissa viisufinaalia vietetään 10.3. lauantaina. Silloin on vappuun ja Prideen verrattava hilpeä bileviikonloppu ja useimmissa homobaareissa esiintyy laulajia karsinnoista. Melodifestivalen näkyy tuolloin vahvasti myös katukuvassa ja bilehumussa on mukana vahvasti myös valtaväestö ja useimmat baarit ja klubit.

Artikkeleita Ruotsin karsinnoista QX.se.

Paradise klubi Gay Mapissa

Paradise Sthlm klubi Qruiserissa.

Hercules Gay Mapissa.

Herculeksen klubi Qruiserissa.