Irakissa raportoidaan olevan käynnissä  armeijan tekemiä hyökkäyksiä, kidnappauksia, kidutuksia ja murhia emo-nuoria kohtaan, joita pidetään homoina, lesboina tai transeksuaaleina.

Kuva: Hadi Mizban/AP

 

Irakilaislähteen mukaan armeija varoitti emo-nuoria ja LGBT-vähemmistöjä tappouhasta kuukausi sitten. Uhkauksen sisältäviä julisteita levitettiin kahviloissa ja kadun kulmissa Bagdadissa.

 

Uhrien määräksi on ilmoitettu 56 – 100.

 

Irakilaisen LGBTQ-aktivistin mukaan silminnäkijät ovat todistaneet murhaamisen tapahtuvan siten, että uhrien päitä ja ruumiinosia hakataan betonitiilillä toistuvasti, kunnes uhrit menehtyvät. Lisäksi Irakilaismedia kertoo, että osa heitetään alas korkeiden rakennusten katoilta. Lisäksi viisi uhria on tapettu sairaalassa.

 

Irakin sisäministeriön poliisijohtaja kertoi 6. helmikuuta, että he ovat tarkkailleet niin kutsuttuja satanisteja ja emoja. Hänen mukaansa poliisilla on virallinen hyväksyntä eliminoida emot, koska heillä on ”kohtalokas vaikutus” yhteisöön.

 

Irakilaisen uutissivuston Alakhbar.orgin mukaan opiskelijoiden ja nuorison  keskuudessa leviää paniikki tulla kidnapatuksi, kidutetuksi tai julmasti tapetuksi sen takia miten he pukeutuva tai laittavat hiuksensa.

 

Irakissa on vaikeuksia myös heteroilla. On lakeja, jotka kieltävät tietyt värit vaatteissa. Miehet ja naiset eivät saa käyttää samoja portaita. Sukupuolet ovat niin toisistaan erotetut, että sukupuolten väliset tapaamiset ovat vaikeita järjestää. Edes Saddamin aikaan ei ollut näin vaikeaa.

Lähteet:

QX.se

Pink News