Ben & Jerry’s jäätelöbrändi vauhdittaa keskustelua samaa sukupuolta olevien avioliitoista Britanniassa.

And they lived Apple-y Ever After…

Aple Pie flavour -jäätelö on nyt uudelleen nimetty ja myydään jatkossa Apple-y Ever After nimisenä saarivaltakunnassa. Kampanja on toteutettu yhteistyössä homoikeusjärjestö Stonewallin kanssa.

Tämä ei ole tältä jäätelömerkiltä ensimmäinen kerta homojen asialla. Vuonna 2009 uudelleen nimeettiin legendaarinen Chubby Hubby Hubby Hubbyksi, tällä juhlistettiin homoliittojen laillistamista yhtiön kotivaltiossa Vermontissa Yhdysvalloissa.

Yhtiö kertoo nettisivuillaan sosiaalisen oikeudenmukaisuuden olevan ydinarvojaan.

”Jos luulet, että siviilivihkiminen on sama kuin avioliitto ajattelepa uudelleen!” Yrityksen nettisivuilla todetaan ja kehotetaan antamaan tukea ja vakuuttamaan parlementin jäsenet homoliittojen taakse.

Ben & Jerryn kampanjaon vastaus Iso-Britanniassa pitkään jatkuneeseen keskusteluun, jossa katolinen kirkko vahvasti vastustaa sukupuolineutraalin aviolittolain toteutumista. Avoimessa kirjeessä arkkipiispa Vincent Nichols on kehottanut kaikkia katolisia vastarintaan.

Valtaosa Iso-Britannian väestöstä on kuitenkin sukupuolineutraalin avioliittolain puolella.

Suomessa sukupuolineutraali avioliittolaki jätettiin aikaisemmin aiotusta huolimatta pois hallitusohjelmasta, kristillisten Päivi Räsäsen vastutuksesta. Laki etenee nyt hitaamman kaavaan mukaan ja (LaVm 2/2012 vp) on tulossa eduskunnan lähetekeskusteluun keskiviikkona 21. maaliskuuta klo 14 alkavassa täysistunnossa. Lain toteutumisen tiellä on vielä monta mutkaa.

Lähde