Reggaemuusikko Sizzlan homovihamieliset sanoitukset ovat herättäneet paljon huomiota maailmalla.  Sizzlan Tukholmaan aiottu konsertti peruttiin lauantaina HBT-yhteisön vahvan painostuksen vuoksi.

Kuva: BRAD BARKET/AP

Sizzlan piti esiintyä Strandissa Tukholmassa lauantaina. Samoissa tiloissa pitää queer-klubiaan Petter Wallenberg, joka ryhtyi toimiin ja painosti hotellin johtoa, joka oli vuokrannut tilat konsertinjärjestäjälle.

Hotellin johdolle oli vakuutettu, että Sizzla on allekirjoittanut The Reggae Compassionate Act -nimisen sitoumuksen, eikä hän enää lauluillaan yllytä väkivaltaan homoja vastaan.

– Me tarkistimme tämän ja osoittautui, että Sizzla on useasti rikkonut sitoumusta vastaan. Sen jälkeen hotellin johto päätti, että esiintymistä Strandissa ei tulla sallimaan, kertoo Petter Wallenberg.

Sizzla on useissa haastatteluissa kertonut katuvansa sitoumuksen allekirjoittamista.

”He eivät voi vaatia minua pyytämään anteeksiantoa. Homoseksuaalien pitää pyytää anteeksiantoa jumalalta, sillä he rikkovat jumalan lakia,” artisti on sanonut BBC:lle radiohaastattelussa.

Kanadassa Sizzla työlupa evättiin, Iso-Britanniassa hän ei saanut tulla maahan.

Petter Wallenberg ei kuitenkaan lähtisi asettamaan kieltoja artisteille.

– En usko kieltoihin. Uskon tavallisen kansan ryhtyvän toimiin. Nykyään on jokaisen helppo internetin avulla klikata esiin tietoa tästä kysymyksestä ja muodostaa oma käsityksensä. Ei tule kysymykseenkään sanoa, että en minä tiennyt, mitä tapahtuu. Googlaa homofobia ja viharikos Jamaikalla. Muodosta oma käsityksesi, sanoo Petter Wallenberg.

Sizzlan on määrä esiintyä Helsingissä Tavastialla ensi viikon tiistaina 27.3.2012.

Lähde

 

Kirjoituksessa mainittu Petter Wallenberg on esiintynyt DJ:nä myös Helsingissä, mm. viime kesän Helsinki Priden aikaan Nollan Queer bileissä.