Madonna aikoo tulevan Pietarin konserttinsa aikana puhua Pietarin homoprogandan kieltävää lakia vastaan.

”Tulen Pietariin puhumaan homoyhteisön puolesta ja antamaan voimaa ja inspiraatiota kaikille, jotka ovat tai tuntevat olevansa sorrettuja”, kertoo Madona, joka esiintyy Presidentti Putinin kotikaupungissa elokuussa. ”Olen vapaustaistelija”. Madonna, 53, kertoi asiasta sähköpostilla Bloomberg Businessweek -lehdelle tiistaina. Myöhemmin teksti oli myös Madonnan Facebook-sivulla.

”Tulen puhumaan showni aikana tästä naurettavasta hirmutyöstä.”

Madonnan julistus seurasi hänen uusimman ”Girl Gone Wild” -videonsa julkaisua. Videossa on runsaasti kuvaa toisiaan hyväilevistä miehistä.

Madonnan ensimmäisen Venäjän shown aikana kuusi vuotta sitten Venäjän ortodoksit protestoivat, koska laulaja esitti ”Live To Tell” kappaleensa ristillä riippuen orjantappurakruunu päässä.

Ranskalainen Têtu hbt-julkaisu, kertoo Gay Russia liikkeen aktivistien  vaativan Madonnaa peruuttamaan tulevat konserttinsa Venäjällä. Mikäli artisti ei suostu aktivistien vaatimuksiin, he uhkaavat protestoida konserttien aikana. Syynä protestiin on juuri Madonnan ilmoitus homolain kritisoinnista. Aktivistit, jotka ovat pyytäneet turisteja boikotoimaan kaupunkia homolain takia, pitävät Madonnaa tekopyhänä, koska hän aikoo tuoda shown Pietariin.

– Jos Madonnan tapaiset tähdet boikotoisivat Pietaria, sillä olisi taloudellisia vaikutuksia, se merkitsee täällä, ei julistukset homojen oikeuksista konsertin aikana, sanoo Iouri Gavrikov Gay Russian Johtaja

Madonnan taloudellisest intressit Venäjällä ovat showbisnestä laajemmat. Viime vuonna Moskovaan avattiin suuri 3 200 neliömetrin kokoinen ja yläluokkainen Hard Candy kuntokeskus, vain 600 metrkin päähän Kremlistä. Tämä oli toinen Madonna-teemainen sali maailmassa Mexico Cityn jälkeen. Madonna suunnittelee avaavansa kolmannen Pietariin.

Lähde