Tämän vuoden Mr. Gay Finland -kilpailu on käynnistynyt. Ilmoittautumisohjeet ovat kilpailun kotisivulla.

Mr. Gay Finland -kilpailun voittajan velvollisuuksiin kuuluu osallistuminen Pride-kulkueeseen Helsingissä ja tänä vuonna myös Oulussa. Kuvassa Jussi Laitinen ja Toni Takala. Kuva: Sami Montell

Vuonna 2011 Mr. Gay Finland -kilpailun voitti Jussi Laitinen Helsingistä. Kuva Mikko Rasila

Nyt kolmatta kertaa järjestettävässä kilpailussa etsitään keulakuvaa suomalaisille homoille sekä edustajaa kansainvälisiin Mr. Gay Europe ja Mr. Gay World – kilpailuihin. Melko pian kruunajaisten jälkeen tulee Mr. Gay Europe -kilpailu Roomassa 7. – 12.8.2012.

Mr. Gay Finland -kilpailu pyrkii rakentamaan homojen välistä solidaarisuutta. Kilpailu ei tavoittele taloudellista voittoa järjestäjilleen, vaan sen avulla tuetaan vaihtuvia hyväntekeväisyyskohteita. Tänä vuonna hyväntekeväisyyskohteena on Oulun North Pride -tapahtuma. Aikaisempia hyväntekeväisyyskohteita ovat olleet Amnestyn ihmisoikeustyön tukemat Itä-Euroopan Pride-tapahtumat ja Helsinki Pride.

QX.fi haastatteli Jussi Laitista hiljattain. Haastattelussa Jussi kertoo mm. valmistumisestaan pääsiäsenä pidettävään Mr. Gay World -kilpailuun.

Viime vuonna kilpailun finaaliin valittiin peräti 11 homomiestä. Kuva: Mikko Rasila

Kilpailun ensimmäisenä vuotena, 2010, finaalissa oli seitsemän rohkeaa miestä. Kuvat: Mikko Rasila. Voittajaksi kruunattiin Kenneth Liukkonen Turusta (kuva alla).

Kenneth oli aikaisemmin ollut mukana poliitiikassa ja olikin näkyvästi esillä Mr. Gay Finland voittonsa jälkeen räjähtäneessä homokeskustelussa.

Vuonna 2010 Helsinki Pride -kulkuetta vastaan tehtiin kaasuisku ja syksyinen Ajankohtaisen kakkosen homoilta -keskustelu herätti runsaasti huomiota. Kristillisten Päivi Räsäsäen keskustelussa esittämät mielipiteet aiheuttivat useiden tuhansien ihmisten kirkosta eroamisen.

Runsaasti kohua iltapäivälehtien lööppejä myöten aiheutti Kennethin ja Jani Toivolan valssi itsenäisyyspäivän vastaanotolla Linnassa. Tapahtumasta ammennettiin käsittämättömän imbesillisti myös seuranneen kevään eduskuntavaaleissa ja jopa tämän kevään presidentinvaalien aikaankin. Kenneth asettui myös ehdolle kirkkollisvaaleissa, ja tulikin valituksi. Sittemmin Kenneth on keskittynyt myös juristiopintoihinsa.

Suomessa homokeskustelu on vielä kesken, siksi tarvitsemme Mr. Gay Finland -kilpailun kaltaisia tapahtumia. Vuoden 2010 homokeskustelusta huolimatta Kristillinen puolue onnistui viime kevään vaikeissa hallitusneuvotteluissa Päivi Räsäsen johdolla torppaamaan sukupuolineutraalin avioliittolain, joka jätettiin pois hallitusohjelmasta.

Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 20.4.2012. Finaali on perinteisesti Helsinki Pride -viikolla, keskiviikkona 27.6.

Vuoden 2011 Mr. Gay Finland -kilpailun yleisön suosikki Nico Siukola voitti tekstiviestiäänestyksen. Kuva: Sami Montell

Vuoden 2011 2. perintöprinssi oli Petteri Sääskilahti -kilpailijoiden keskuudestaan valitsema paras äijä, kuten palkinnon virallinen nimi kuului. Kuva: Sami Montell

Qruiser. com on yksi Mr. Gay Finland -kilpailun tukijoista ja kirjoittaja osallistui aikaisempina vuosina kilpailun tuottamiseen.

QX.fi tulee myös raportoimaan Jussin mittelöstä Mr. Gay World -kilpailussa Etelä-Afrikassa 4. – 8.4.2012.

Aikaisemmin QX:ssä

Jussi Etelä-Afrikkaan

Avioliittolain muutos pysähtynee

Esiintyykö Sizzla Helsingissä

Sverige med i Mr. Gay Europe

Får jag lov, Mr. Gay?

Rösta fram hetaste Mr. Gay-killen

Mr. Gay Sweden i kalsongmodevisning

QX Augusti presenterar Mr. Gay

Jussi är Mr. Gay

Mr. Gay Finland tar plats i kyrkoråd

Debut för finska Mr. Gay