Homoaktivistit saivat peruutettua Sizzlan konsertin Tukholmassa viime viikolla.  Tukholman Strand ei aktivistien yhteydenoton jälkeen suostunut sallimaan Sizzlan konserttia tiloissaan

Kuva: BRAD BARKET/AP

Homovihamielisistä sanoituksistaan ja puheistaan huonon maineen saanut ja homot ja homoystävälliset ihmiset suututtanut reggae-artisti löysi kuitenkin uuden konserttipaikan Tukholman Slakthusetista.

Nyt vastarinta konsertin peruuttamiseksi on jälleen voimissaan. Sizzlan konserttia vastustava ryhmä facebookissa kasvaa kovaa vauhtia.

”Minun on vaikeata jakaa luovaa tilaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka haluavat minun kuolevan”, kirjoittaa twitterkommentissaan DJ Pjotr, joka mm. järjestää queerklubi Black Banana Inn -tapahtumaa Slakthusetin tiloissa.

Idols-tuomari, Army Of Loversin, BWO:n jne. tuottaja Alexander Bard menee pidemmälle ja pyytää murhaamaan järjestäjät.

Tapahtumapaikan Slakthusetin johto tiedottaa, että he eivät uskoneet vastarintaan ja kokoontui ylimääräiseen kokoukseen tänään iltapäivällä.

Promoottorinsa Kalonji Muzik och Pride Musicin virallisessa tiedotteessa Sizzla kertoo, että hänen medikuvansa on vääristetty ja yksipuolisesti kerrottu ja että hän tottakai aikoo noudattaa sen maan lakeja, missä hän aikoo soittaa tai vierailla.

Sizzlan mukaan patois, Jamaikan slangi, jolla hän laulaa on vahvan paikallisen kulttuurisidonnaisuutensa vuoksi usein väärin tulkittu käännettäessä englanniksi tai muille kielille.

Homovastaiseksi tulkittu teksti kuten ”boom boom, batty bwoy dem fi dead” selitetään näin.

”Batty boy” nimitys periytyy ajalta jolloin pedofiilirikokset ja raiskaukset nuoria poikia kohtaan olivat rajussa kasvussa Jamaikalla.”

”Useissa tapauksissa on nuoria poikia pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen turistien kanssa lupaamalla viisumi tai paremmat elinolosuhteet. Tämä on jopa johtanut miesprostituution kasvuun Jamaikalla.”

”Siksi Jamaikalla on vahva vastarinta homoseksuaalisuutta kohtaan”.

Lue koko Sizzlan tiedote täältä.

Ruotsin QX on lähettänyt Sizzlan managerille haastattelupyynnön.

Tukhloma julistettiin juuri maailman homoystävällisimmäksi kaupungiksi Spartacus homomatkaoppaan ranking listalla.

Sizzlan on määrä esiintyä Helsingissä Tavastialla tänään.

 

Lähde: QX.se

Aikaisemmin QX:ssä

Esiintyykö Sizzla Helsingissä?

 

{poll id=9310}