QX uutisoi eilen Tukholmassa nousseesta suuresta kohusta reggae-artisti Sizzlan konsertin vuoksi. Aiempi konsertti peruttiin hbt-aktivistien vastustuksen tuloksena, mutta uusi konserttipaikka näytti löytyneen.

Kuva: Urbanislandz

Vastarinta tuotti kuitenkin tulosta tälläkin kertaa. Konserttiareena Slakthusetin johto tiedotti tänään, että huolimatta taloudellisista tappioista, Sizzlan esiintyminen heidän tiloissaan perutaan. Tilat oli vuokrattu eteenpäin konserttijärjestäjälle eikä tapahtumapaikka ollut täysin tietoinen esiintyjästä.

Tiedotteessaan johto pahoittelee tilanteen aiheuttamaa mielipahaa. Heitä, jotka olisivat Sizzlan konserttia tulleet seuraamaan, pyydetään tiedotteessa ymmärtämään ja kunnioittamaan päätöstä. Johto myös toivoo, että keskustelu homofobiasta reggaemaailmassa jatkuu rakentavalla tavalla ja johtaa ymmärryksen ja avoimuuden lisääntymiseen kaikilla osapuolilla.

Kuvassa Petter Wallenberg, kuva: yksityinen

Suuren työn vastarinnan organisoinnissa tehnyt Petter Wallenberg toteaa QX:lle tämän olevan ”voitto aktivismille”.

– Tämä on voitto kansalaisaktivismille. Tämä on osoittanut, että kansalaisten ruohonjuuritason protestoinnilla on iso poliittinen vaikutus.

– Tässä ei ole kyse homofobisesta musiikista, niin herkkänahkaisia emme ole. Raja kulkee siinä, että sellaiset kuten Sizzla yllyttävät murhiin.

– Ongelma on, että ihmiset eivät ymmärrä tämän olevan politiikkaa. On helppo ajatella, että tässä on kyse vain musiikista, mutta se on politiikka ja se vaikuttaa vihaan hbt-ihmisiä kohtaan, jatkaa Petter Wallenberg.

Sizzla konsertoi eilen Helsingissä Tavastialla, protesteja ei ole kuulunut.

Lähteet QX.se

1

2

Aikaisemmin QX.fi

Esiintyykö Sizza Helsingissä?