Kun kuvat Afganistanissa sijaitsevassa amerikkalaisessa sotilastukikohdassa liehuvasta sateenkaarilipusta julkaistiin Facebookissa tyrmistyivät konservatiiviryhmät  Yhdysvalloissa.

Kuva: Wipeout Homphobia/Facebook

Wipeout Homophobia -nimisessä Facebook-ryhmässä julkaistut kolme valokuvaa, kirvoittivat Family Research Council -nimisen homovastaisen ryhmän edustajan Tony Perkinsin kommentoimaan ja myös syyttämään presidentti Obamaa uskonnonvapauden loukkaamisesta.

Perkins vertasi lisäksi sateenkarilipun nostoa aikaisemmin tänä vuonna tapahtuneeseen koraanin polttoon. ”Minkä hinnan tulemme maksamaan sen takia, että jotkut haluavat hyödyntää asevoimia Gay Priden osoittamiseen?”

Vanhoillisuudestaan tunnettu TV-kanava Fox kertoi kyseessä olevan sattumuksen (incident) jota armeijan turvallisuusosasto tutkii, kertoi aiheesta uutisoinut Pink News.

Yhdysvaltalaiset hbt-aktivistit vastasivat Perkinsin väitteisiin huomattaen, että Perkinsille kaikki on kristinuskon loukkaamista. ”Pelkästään se, että armeijassa on homoja, jotka nyt palvelevat maataan omana itsenään, on hyökkäys Perkinsin uskonnollista vakaumusta kohtaan.