QX ja RFSL aloittavat Ruotsissa yhdessä kampanjan Pietarin Coming Out hbt-liikkeen taloudelliseksi tukemiseksi. Kampanja aloitettiin eilen samanaikaisesti kun Tukholmassa juhlittiin ruotsinkielisen QX:n 200. numeroa.

Kuva: Maria Kozlovskaya

Rahaa kerätään kampanjaan Pietarin uutta sensuurilakia vastaan. Sensuurilaki kriminalisoi nuorille suunnatun tiedon homo- ja biseksuaalisuudesta ja transidentiteetistä.

Pietarin hbt-liike tarvitsee taloudellista tukea pystyäkseen jatkamaan toimintaansa, sanoo RFSL:n puheenjohtaja Ulrika Westerlund. Coming Out toimii suunnitelmallisesti ja hyödyntää venäläistä oikeuslaitosta muuttaakseen lakia. Ellei tämä onnistu he vievät asian EU-tuomioistuimeen. Keräyksestä saatavilla rahoilla kustannetaan mm. lainopillista neuvontaa ja kampanjointia.

Kampanja aloitettiin eilen QX:n 200. numeron juhlallisuuksissa Tukholman Hambuger Börsissä. Kampanjasta on mainos QX:n nettisivuilla, se linkittyy ohjeisiin, kuinka osallistua kampanjaan.

– Uhka, jonka tämä uusi venäläinen laki muodostaa sanan- ja ilmaisunvapaudelle ja kokoontumisenvapaudelle herättää vahvoja tunteita, sanoo QX:n kustannusjohtaja Jon Voss. Pietari on yksi naapurikaupungeistamme. Kaupunki, jolla on rikas kulttuuriperinne ja se tekee tälläisestä laista vielä järjettömämmän. Nyt on korkea aika olla muutakin kuin vain järkyttynyt, kun hbt-ihmisten itsestäänselviä oikeuksia uhataan ja karsitaan, on toimittava ja osoitettava aktiivisesti tukea. Osallistuminen keräykseen tai tekstiviestin lähettäminen on helppo, mutta ratkaiseva teko Coming Outin toiminnan tukemiseksi.

Anton ja huutokaupattava kuva. Kuva: Jonas Norén

Kampanjaa tuetaan mm. Ruotsin vuoden homon, jalkapalloilija Anton Hysènin avulla. QX:n 200. juhlanumerossa on Magnus Ragnvidin ottama kuvasarja seksikkäästä urheilijasta. Näistä kuvista raflaavin, Antonin peppukuva, huutokaupataan keräyksen aikana. Kuva on Antonin signeeraama.

Aiheesta kirjoitti QX.se

QX:n 200. numeron juhlagaalassa oli läsnä suurin osa Ruotsin hbt-väestä.

Peter Häggström ja syksyllä kaapista tullut urheilija Kajsa Bergqvist. Kuva: Jonas Norén

Kakkua lehden kunniaksi, Anton sai tietenkin ensimmäisen palan. Kuva: Jonas Norén

Vuoden bilejärjestäjät Katja ja Gun. Kuva: Jonas Norén

Mm. Mr. Gay Sweden ja nyt myös Miss Gay Sweden kilpailujen järjestäjä ja klubi-isäntä Navid Johanneksen kanssa. Kuva: Jonas Norén

Drag duo Diamond Dogs. Kuva: Jonas Norén

Muutamia After Dark drag ryhmän tytöistä,Gustav, Conny, Dennis och MichaelKuva: Jonas Norén

Filmi-Instituutin Jan Göransson ja Håcan Andersson Tukholman Pridelta: Kuva: Jonas Norén

Ruotsin QX:n suosituin bloggari Anders ja Anton. Kuva: Jonas Norén

Lisää kuvia Ruotsin QX:ssä!