Tänään sateen harmauttamaan kesäpäivään toi väriä Helsinki Pride -viikon lähtölaukaus. Helsingin Seudun SETA ja monet yksittäiset toimijat tarjoavat tämän viikon aikana runsaasti ohjelmaa jokaisella päivälle.

Kuva: Johan Finne

Vesistateen vuoksi Priden avajaiset siirrettiin sisätiloihin Vanhalle Ylioppilastalolle. Puhumassa olivat mm. kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja Priden suojelija kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki. Vanha toimiikin Priden Pääjuhlan pitopaikkana lauantaina useamman vuoden tauon jälkeen.

Pääjuhlan lisäksi Vanhalla on bileitä joka ilta maanantaista sunnuntaihin, tänään avajaisissa esintyy Martina. Huomenna ovat Art Is So Gay -näyttelyn avajaiset Forum Box Galleriassa ja parinvalinnassa auttava Homokymppi. Tällä viikolla on myös peräti kahdet suuret naistenbileet, L-World on torstaina ja Kaivohuoneen perinteiset Priden naistenbileet perjantaina.

Miehiä ei tänä vuonna Pridella ole unohdettu. Keskiviikkona on Mr. Gay Finland -kilpailun finaali, perjantaina Helsinki Priden miestenbileet ovat tällä kertaa vaahtobileet – vain miehille, vaahtopäät löytyvät Mannerheimintien dtm:stä. Karhumiehille suunnattu Bear Dance Bash oli viime vuonna tupaten täynnä ja meno katossa. Lauantaina karhumiehet valtaavat jälleen Mann’s Streetin. Lauantaina on myös suuret mannermaisen tyylin homobileet DOM Discotequessa Fredrikinkadulla, superstar-DJ, discotähti ja kuumat go-go tanssijat Lontoosta takaavat kuumat bileet.

Tänä vuona Pridella on mahdollisuus myös kunnon bilemaratooniin. Aloita launtaina kulkueesta, jatka puiston kautta Fenixiin Kattendamin dragkabareeseen ja Gay Pride Discothèqueen, sieltä dtm:n aamubileisiin ja sieltä vielä Vanhalle brunssibingoon!

Koko viikon tapahtumat näet parhaiten QX Gay Mapista!