Tanskan hallitseva Mr Gay, Jobbe Joller, ei osallistukaan parhaillaan Roomassa käynnissä olevaan Mr Gay Europe -kilpailuun.

Kuva: yksityinen

Jollerin piti osallistua Mr Gay Europe -kilpailuun Roomassa tällä viikolla, mutta hän jäikin protestina pois kilpailusta. Hbt-aktivisti Jobbe Joller voitti Mr Gay Denmark -tittelin viime vuonna Kööpenhaminan Priden aikana.

Roomassa parhaillaan käynnissä oleva Mr Gay Europe -kilpailu on osa Rooman Pride-ohjelmaa. Paikan päällä Jobbe Joller päätti jättää kilpailun sikseen.

– Voitettuani Tanskan Mr Gayn tittelin tajusin, että ihmisen pitää olla ylpeä siitä mitä hän on, huolimatta siitä onko homo- tai biseksuaali, trans tai mitä tahansa. Ei tarvitse ostaa Pradan laukkua vain siksi, että kaikki muut ostavat, vaan vain siksi, jos itse sen haluaa. Media esittää homot usein stereotyyppisinä, vaikka olemme niin paljon muutakin.

Mr Gay Europe -kilpailussa olisi kilpailijoiden pitänyt suorittaa mm. seksikäs auton pesun yleisön edessä. Sellaisesta ei ollut puhetta ennen kuin paikan päällä Roomassa. Jobbe Joller kieltäytyi kilpailun aikana osallistumasta useisiin esityksiin ja vaikka hänen tahtoaan kunnioitettiin, hän katsoi joutuvansa kieltäytymään liian usein – ja silloin on tullut aika jättää kilpailu.

Pohjoismaista kilpailuun osallistuvat Suomen Janne Tiilikainen, Ruotsin viime vuoden Mr Gay Erik da Silva ja Norjan Sebastian Okshovd. Järjestäjien arvion mukaan lauantaista finaalia tulee seuraamaan 10 000 katsojaa.

Lähde