YLE: Prisman verkkokaupassa ja useissa muissakin suomalaisissa verkkokaupoissa kaupataan kirjaa, joka lupaa ”hoitaa” homoseksuaalisuutta ja ”kumoaa yleisen käsityksen, että homoseksuaalisuus on synnynnäistä”.

Erilainen – homoseksuaalisuuden itseterapia on ”arvokas ja hyödyllinen käsikirja homoseksuaaleille ja kaikille heidän hoitamisestaan kiinnostuneille lähimmäisille, terapeuteille, psykologeille, sielunhoitajille ja teologeille”, kerrotaan esimerkiksi Prisman uuden verkkokaupan mainostekstissä.

 

Kirjan kuvauksessa kerrotaan myös, että kirjan mukaan ”homoseksuaalisuus on oire kokonaispersoonallisuuden neuroottisesta häiriöstä ja on sen tähden hoidettavissa.”

Vuonna 2002 julkaistu Gerard J. M. van den Aardwegin kirja kohtasi aikanaan erittäin voimakasta arvostelua. Sen on sanottu loukkaavan ja syyllistävän homoseksuaaleja. Kirjassa perustellaan homoseksuaalisuuden luonnottomuutta eri tavoin.

Prisman verkkokaupasta vastaavan S-verkkokauppapalvelun toimitusjohtaja Ilkka Brander kertoo YLE:lle, että kirjojen mainostekstit poimitaan kauppaan suoraan kirjan takakannesta tai saatesanoista.

– Emme muokkaa kirjan myyntitekstejä, ne ovat osa sitä kirjaa. Me emme ota kantaa puolesta tai vastaan, Brander sanoo.

Branderin mukaan Prisman verkkokaupasta löytyy kaikki Suomessa myytävänä olevat kirjat.

NYT:lle Brander on lisäksi kertonut, että ”jos huomataan, että se ei kiinnosta ihmisiä, niin se otetaan pois.”

Konsernin kannasta vastaavaa NYT ei tavoittanut vielä kommentoimaan.