Aslan ry on kannellut Julkisen sanan neuvostolle Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toissa viikonloppuna julkaisemasta reportaasista seurakuntalainen.fi-sivuston mukaan. Toimittaja soluttautui Elävät vedet -leirille ja kertoo reportaasissaan muun muassa homoseksuaalisten ihmisten eheytymistoiminnasta.

Aslan ry:n piirissä toimiva kouluttaja Ari Puonti kommentoi reportaasia:

– Aluksi juttu herätti minussa samoja tunteita kuin monissa leiriläisissä. On törkeää, että ihmisiä häpäistään kertomalla ilman heidän lupaansa intiimejä asioita. Vaikka toimittaja väitti, että on jutussa häivyttänyt asioita, sukulaiset ovat silti tunnistaneet jutussa esiintyneitä ihmisiä. Kun on vielä häivyttämismielessä lisätty ja sotkettu asioita, joistain henkiöistä nyt luullaan asioita, jotka eivät pidä paikkaansa.

Puonti näkee toimittajan soluttautumisen ongelmana rippisalaisuuden kannalta.

– Journalistina hän on mennyt kuuntelemaan ihmisten ripittäytymistä ja sielunhoitokeskustelua, tirkistelemään rippitilanteita. Leiriläisten palaute oli ylitsevuotavan positiivista. Pyysimme ihmisiä kertomaan mitä he ajattelivat, emme käskeneet heitä olemaan kertomatta negatiivisia asioita.

Leiriläisten antamaa palautetta on julkaistu Aslan ry:n verkkosivuilla.

QX.fi kirjoitti jutusta 6.10-2012