Vuonna 2016 Helsinki Pride -viikolla järjestetään myös EuroGames- tapahtuma. Kisat myönnettiin yksimielisesti Helsingille eilisessä eurooppalaisten lhbt-urheiluseurojen kattojärjestön vuosikokouksessa.

EuroGamesit ovat Euroopan suurin urheilutapahtuma homoille, lesboille, biseksuaaleille ja trans- ja interhenkilöille maanosassamme. Kisat ovat monen eri urheilulajin yhteistapahtuma ja niihin otetaan mukaan osallistujia myös Euroopan ulkopuolelta.

EuroGamesit järjestää H.O.T. ry vuoden 2016 Helsinki Pride- viikolla eli juhannuksen jälkeen 29.6. – 2.7.2016. Helsingin kisat eivät vielä ole ns. isot kisat, jossa voidaan kamppailla voitosta jopa 30 eri urheilulajissa, Helsingissä lajeja on mukana noin 10 ja tapahtumaan odotetaan 5000 kävijää.

Helsingin EuroGamesien budjetti on noin 250 000 euroa. Tämä on huomattavasti enemmän kuin Helsinki Pride -viikon budjetti, joka on viime vuosina ollut vain muutamia kymmeniä tuhansia euroja.

Helsingin kaupungin tapahtumapäällikkö Saila Machere ennätti tuoreeltaan onnittelemaan H.O.T. ry:tä kisojen tuomisesta Helsinkiin. Helsingin kaupunki pyrkii aktiivisesti edistämään Helsingin houkuttelevuutta lhbt-turistien matkakohteena.

EuroGamesit tuovat runsaan määrän tapahtumia Helsingin Pride -viikolle kesällä 2016 ja houkuttelenevat myös Helsinki Prideen entistäkin enemmän matkailijoita – ja toivottavasti myös yhteistyökumppaneita.

Lue lisää H.O.T. ry:n blogista Qruiser.comissa.