Aamulehden artikkelin mukaan suurin osa suomalaisista ajattelee, että samaa sukupuolta olevien pitäisi saada mennä naimisiin ja adoptoida lapsia.

Lehden Taloustutkimuksella teettämässä mielipidekyselyssä selvä enemmistö, 58 prosenttia, katsoo, että avioliittolaki pitäisi muuttaa tasa-arvoiseksi. Täpärästi yli puolet eli 51 prosenttia antaisi homopareille myös oikeuden adoptoida.

– Tämä oli ehkä tutkimuksen suurin yllätys. Adoptio-oikeus ei suomalaisten mielestä olekaan sellainen tabu kuin on kuviteltu, toteaa Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen.

Suvaitsevaisimpia ovat nuoret, naiset, hyvin koulutetut ja suurissa kaupungeissa asuvat.

– Suhtautuminen on selkeästi sukupolvikysymys, sillä iän mukaan jako on harvinaisen jyrkkä ja suoraviivainen. Kannatus laskee sitä mukaa, mitä vanhempiin ikäluokkiin mennään.

Nuorten vastaukset kertovat, millaiset yhteiskunnan arvot tulevat olemaan tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Rahkonen ennustaa, että Suomi on muuttumassa suvaitsevaisemmaksi.

Aamulehden ja Alma Median maakuntalehtien tilaamassa tutkimuksessa haastateltiin 1002:ta henkilöä ympäri Suomea. Taloustutkimus teki haastattelut 4.–7. maaliskuuta. Virhemarginaali on noin 3 prosenttia suuntaansa.

Lähde: aamulehti.fi