Kuva: AP Photo/Steven Senne/Scanpix

(Kuvan mies ei liity artikkeliin)

Homous on edelleen vaiettu asia monilla työelämän miesvaltaisilla aloilla. Tutkija Tuula Juvonen nimeää tällaisiksi aloiksi MTV3:n verkkosivuilla julkaistussa jutussa esimerkiksi liike-elämän, politiikan, poliisin ja urheilun.

Juvosen mukaan joidenkin alojen ”äijäkulttuuri” saa homomiehet pysyttelemään kaapissa, jotta työarki olisi helpompaa. Työpaikkojen asenneilmapiiri erilaisia seksuaalisia suuntautumisia kohtaan vaihtelee myös alueittain.

– Se mikä on mahdollista pääkaupunkiseudulla tai suurimmissa kaupungeissa, ei välttämättä ole mahdollista pienemmillä paikkakunnilla, sanoo Juvonen MTV3:n verkkosivuilla julkaistussa jutussa.

Juvosen arvion mukaan puolustusvoimissa on ryhdytty toimenpiteisiin asenteiden muuttamiseksi. Kirkossa pappina toimiminen avoimesti homona on sen sijaan yhä tabu.

Lasten kanssa tekemisissä olevissa töissä, kuten esimerkiksi koulun tai lastentarhan opettajana toimivan on vaikeaa tulla kaapista varsinkin lasten vanhemmille. Juvosen mukaan on kuitenkin tärkeää, että lapset näkisivät erilaisia roolimalleja.

mtv3.fi