Tänään käynnistynyt Tahdon2013-kampanja on tehnyt jälleen historiaa. Aloite on kerännyt alle vuorokaudessa eduskuntakäsittelyyn vaadittavat 50 000 kannatusilmoitusta, ja on täten yltänyt viikkotavoitteeseensa jo kampanjan starttipäivänä.

Työ tasa-arvoisen avioliittolain edistämiseksi ei kuitenkaan lopu tähän. Kannatusilmoituksien kerääminen jatkuu edelleen, ja esimerkiksi Helsingissä aloitteen pääsee kirjoittamaan ensimmäisten joukossa klo 15-18 Narinkkatorilla Tahdon2013-kampanjan keräyspisteellä. Paikalla on myös julkisuudenhenkilöitä ja kansanedustajia, jotka auttavat kampanjan vapaaehtoisia nimien keräämisessä.

– Kannatusilmoituksen voi myös printata itse nettisivuiltamme ja lähettää sen meille postitse. Haluamme tarjota kaikille täysi-ikäisille suomalaisille mahdollisuuden allekirjoittaa aloite maantieteellisestä sijainnista riippumatta, kertoo kampanjan aluepäällikkö Saara Airas.

Seuraavan puolen vuoden ajan Tahdon2013 järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ympäri Suomea. Esimerkiksi Helsingissä on tulossa 23. huhtikuuta tukikonsertti, jossa muun muassa PMMP, Reino Nordin ja Scandinavian Music Group osoittavat tukensa kampanjalle. Konsertissa esiintyy myös tunnuskappaleen “Yhteensovitaan” kampanjalle tehnyt rap-artisti Timi Lexikon.

Kampanjan pääyhteistyökumppaneita ovat Amnesty, Seta, Avoin Ministeriö, Trasek, Sateenkaariperheet ry sekä Regnbågsankan. Kampanjaa tukee EU:n komission Youth in Action-ohjelma. Komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

http://www.tahdon2013.fi/