Tiedote 26.4.2013

 

Suomen komein homo Janne Tiilikainen valmistautuu Mr. Gay World -kisoihin, jotka pidetään Antwerpenissä 31.7.-5.8.2013. Kisakunto, lehdistökuvat ja puvusto etenevät suunnitelmien mukaan mutta Suomesta vietävät terveiset aiheuttavat Jannelle vielä päänvaivaa.

 

– Kilpailijaesittelyn kirjoittaminen ja haastatteluihin valmistautuminen tuntuu turhauttavalta, koska en voi antaa Suomesta kovin edistyksellistä kuvaa. Kilpailijoiden keskuudessa ihmetellään jo nyt sitä, että Suomi on ainut Pohjoismaa, jossa avioliittolaki ei ole tasa-arvoinen. Myös esimerkiksi Uusi-Seelanti, Ranska ovat Uruguay ovat hyväksyneet homoliitot. Kyselyjä Suomen asenneilmapiiristä tulee varmasti, pohtii Mr. Gay Finland 2012 Janne Tiilikainen.

 

Janne sijoittui Mr. Gay Europe -kilpailuissa viiden parhaan joukkoon ja onnistui siellä parhaiten juuri haastatteluosiossa. Best Interview -kunniamaininta osoittaa, että Mr. Gay Finland pystyy puhumaan vaikeistakin asioista.

– Suomen tilanne on osoitus siitä, että Mr. Gay -kilpailuja tarvitaan. Tasa-arvoiset oikeudet kuuluvat kaikille, myös suomalaisille, Janne sanoo.

 

Mr. Gay World -kilpailuun osallistuu kymmeniä homomiehiä ympäri maailman. Kilpailussa etsitään paitsi komeaa myös johtajakykyjä omaavaa edustajaa homoyhteisölle. Voittajan toivotaan toimivan yhteisön puhemiehenä sekä edistävän tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kaikkialla maailmassa.

http://www.mrgayfinland.fi/