Italian tasa-arvoasioista vastaava apulaisministeri Michaela Biancoflore on joutunut vaihtamaan tehtävää alle vuorokausi maan uuden hallituksen vannottua virkavalansa.

Biancofiore siirrettiin toiseen ministeriöön, kun hän oli sanonut homojen altistavan itsensä syrjinnälle ”ghettoutumalla”.

Kun Biancofiore oli perjantaina nimitetty tasa-arvoministeriöön, homoseksuaalien oikeuksia ajavat järjestöt protestoivat. Niiden mielestä Biancofiorella on ollut homofobisia mielipiteitä. Entisen pääministerin Silvio Berlusconin PDL-puoluetta edustava Biancofiore kiisti syytökset.

Lauantaina Biancofiore kommentoi asiaa italialaislehdille:

”Haluaisin, että homojärjestöt itsensä ”ghettoistamisen” sijaan kerrankin sanoisivat jotain tuomitakseen viimeaikaiset naisten tappamiset Italiassa. He eivät tee muuta kuin puolustavat omia etujaan”, Biancofiore sanoi.

Italialaismedian mukaan Biancofioren kommentti sai pääministeri Enrico Lettan hermostumaan. Median hän oli juuri perjantaina vedonnut hallitukseensa, jotta nämä kommentoisivat asioita hillitysti julkisuudessa ja työskentelisivät yhteistyössä keskenään.

Lettan vaikeuksien kautta kootussa hallituksessa istuvat niin Lettan oma keskustavasemmistolainen puolue kuin Berlusconin oikeistopuolue.

hs.fi