Kuva: Felix Siivonen/Helsinki Pride

Vähemmistövaltuuttettu Eva Biaudet on nimetty Helsinki Pride 2013 -tapahtuman suojelijaksi. Suojelijaksi valitaan vuosittain yhteiskunnallisesti vaikutusvaltainen henkilö, joka omalla toiminnallaan haluaa edistää yhdenvertaisuutta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden näkökulmista. Vähemmistövaltuutettu Biaudet otti tehtävän mieluusti vastaan.

– Minulle on suuri kunnia saada toimia Helsinki Pride -tapahtuman suojelijana, Biaudet kertoo. Tunnen henkilökohtaisesti, että pystyn hengittämään vapaammin, kun ihmiset hyväksytään sellaisina kuin ovat. Minusta on tärkeää, että saan olla mukana rakentamassa Suomea, jossa jokainen voi tuntea olevan kotonaan.

Helsinki Pride -tapahtuman teemana on tänä vuonna ”Kohtaaminen”. Teemalla haetaan uskallusta kohdata jokainen omana itsenään ja antaa jokaisen määritellä itse itsensä. Yhdenvertaisuus rakentuu loppujen lopuksi yksilöiden tavassa suhtautua toisiinsa tavallisessa arjessa. Kohtaaminen voi alkaa omien ennakkoluulojen ylittämisellä ja ”me vastaan muut” -ajattelun hylkäämisellä.

– Toisen ihmisen kohtaaminen avartaa omaa maailmaa. Kohtaamisessa pystyy eläytymään toisen tilanteeseen, tunnistaa itsensä tai samanlaiset kokemukset ja näkee koko ihmisen. Tieto vähentää ennakkoluuloja ja stereotypioita, mutta kohtaaminen riisuu ne kokonaan, Biaudet kommentoi teemaa.

Perinteisesti suojelija on nähty puhumassa Helsinki Pride -tapahtuman avajaisissa, jotka tänä vuonna järjestetään maanantaina 24.6. klo 15 Vanhalla ylioppilastalolla.