Tänään ilmestyneen Image-lehden numerossa on näyttävä kuvasarja suutelevista pareista. Kuvat ovat lehden ja suomalaisten julkkisten kannanotto lokerointia ja homofobiaa vastaan – ja tietenkin näyttävä kannanotto tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Imagen kannessa suutelevat Annat – Anna Puu ja Anna Abreu, sisäsivujen galleriassa myös useampi miespari.

Huulensa hyvälle asialle ovat antaneet mm. kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki ja räppäri Notkea Rotta, mallit Ninja Sarasalo ja Niina Kurkinen, muusikot Paula Vesala ja Manna, koomikot André Wickströmja Stan Saanila sekä muotoilija Stefan Lindfors ja kuvataiteilija Jani Leinonen, Jorma Uotinen ja Niklas Thieulon. Lehden kansikuvassa suutelevat laulajat Anna Puu ja Anna Abreu. Tyylikkäät valokuvat Imagelle ottivat Kaapo Kamu ja Sanna Saastamoinen-Barrois.

Imagen päätoimittajan Mikko Nummisen mukaan lehden oli helppo saada tunnetut suomalaiset suostumaan pussauskuviin. Noin 50:stä lehden lähestymästä henkilöstä 28 suostui kuviin. Suutelukuvia on kaikkiaan kuusitoista sivua.

Pääkirjoituksessa Numminen kertoo suoraan lehtensä kannattavan tasa-arvoista avioliittolakia ja toteaa, että mitä enemmän mies- tai naisparien pusuja näkee, sitä tavanomaisemmaksi ne muuttuvat. ”Jossain New Yorkissa ei kukaan kiinnitä huomiota kahteen suutelevaan mieheen sen enempää kuin heteropariin, eikä sen täälläkään pitäisi olla mikään juttu. Silti se on”, kertoo Numminen muotoilija Stefan Lindforsin sanoneen hänelle keskustelussa.

Image-lehti järjestää ensi lauantaina 25.5. yhteistyössä Tahdon 2013 -kampanjan kanssa pusuaiheisen flashmobin Helsingin keskustassa. Pusu-flashmob järjestetään 25.5. klo 13 Ateneumin portaiden luona. Paikalla lasketaan myös ilmaan ilmapalloja.

QX Gay Map: Pusu-flashmob

Pusukuvista uutisoi Ilta-Sanomat