Helsinki Pride on Helsingin Seudun Seta ry:n vuosittain järjestettävä viikon kestävä kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma keskellä Helsinkiä. Se on myös Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ja heidän läheisiään yhteen kokoava tapahtuma ja yksi Helsingin isoimmista viikon kestävistä kesätapahtumista. Helsinki Pride 2013 järjestetään 24.6.-30.6.2013.

Helsinki Priden teemana on tänä vuonna ”Kohtaaminen” ja tapahtuman suojelijana toimii vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet. Teemalla haetaan uskallusta kohdata jokainen omana itsenään ja antaa jokaisen määritellä itse itsensä. Yhdenvertaisuus rakentuu loppujen lopuksi yksilöiden tavassa suhtautua toisiinsa tavallisessa arjessa. Kohtaaminen voi alkaa omien ennakkoluulojen ylittämisellä ja ”me vastaan muut” -ajattelun hylkäämisellä.

Helsinki Priden kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2012 koko tapahtumaviikolla kävijöitä oli lähes 32 000 ja Pride-kulkueeseen osallistui noin 8000 ihmistä. Tänä vuonna Pride-kulkue järjestetään lauantaina 29.6. Kulkueen lähtöpaikka on Senaatintori ja kulkuetta seuraa ohjelmallinen Puistojuhla Hakasalmen puistossa. Koko viikon ohjelma rakentuu monipuolisesti mm. kulttuurin, keskustelutilaisuuksien, juhlien, tapaamisten, työpajojen ja taiteen ympärille.

http://helsinkipride.fi/

https://www.facebook.com/helsinkipride

http://www.heseta.fi/