Suomen ensimmäinen Miss Gay Finland on 33-vuotias Heinolasta kotoisin oleva, Kotkassa asuva sosionomi ja seksuaalineuvoja Leena Luuri.

 

Leena Luuri. Kuva: Ömer Acar

Leena Luuri on  sosionomi sekä seksuaalineuvoja ja työskentelee nuorten parissa. Harrastuksista rakkain Leenalle on roller derby, jonka Leena kertooo kasvattaneen haastamaan itseään niin rullilla kuin radan ulkopuolellakin.

Minulle tärkeintä elämässä on rakkaus ja sen myötä ihmiset, joiden parissa saan olla juuri sellainen kuin olen; välillä urpoileva poikatyttö, välillä skumppaa nauttiva korkokenkäneiti ja ajoittain se herkkis, joka itkee sitä kuinka onnellinen on. Arvostan kovasti luokittelemattomuutta ja sitä, että ei pidä olla jotain tullakseen hyväksytyksi mutta on lupa olla se, kuka on.

Voittajan valitsi eilen finaalishown aikana dtm:ssä raati, johon kuuluivat kuvataiteilija ja toimittaja Rakel Liekki, yksityisyrittäjä ja Health Coach Yazka Love, näyttelijä Minna Kivelä sekä dtm:n ravintolajohtaja Markku Valtanen.

Tuomaristo oli lopulta yksimielinen voittajasta -Leena on aurinkoinen, helposti lähestyttävä, monipuolinen ja muuntautumiskykyinen. Hän pärjää puhetaidoillaan tilanteessa kuin tilanteessa. Leena on sinut itsensä kanssa ja vaikuttaa viihtyvän kehossaan. Tiivisti Markku Valtanen raadin perustelut voittajasta.

Yleisön suosikiksi valittiin tekstiviestiäänestyksellä ylivoimaisesti helsinkiläinen 19- vuotias Riikka Tuominen. Finaaliin osallistui 10 ehdokasta, ehdokkaita oli kaikkiaan 48.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki finalistit yhteiskuvassa. Kuva: Tuula Ylikorpi