Mr Gay Europe -kilpailu järjestetään tänä vuonna Prahassa Tsekeissä 26. – 31.7. Kilpailun nettisivuilla on käynnissä nettiäänestys, jossa voi äänestää suosikkiaan. Äänestys jatkuu 30.7. saakka. Suomesta kilpailuun osallistuu kesäkuun lopussa valittu 19-vuotias Mr Gay Finland Aleks Vehkala.

Hallitseva Mr Gay Finland Aleks Vehkala. Kuva:

Beto Guzmán Abundes

Aleks kohtaa Mr Gay Europe -kilpailussa kovan vastustuksen jo lähinaapurista.Ruotsista kilpailuun osallistuu viime kesänä valittu Mr Gay Sweden 20-vuotias Fritiof Ingelhammar.

Minä voin voittaa kilpailun, sanoi Fritiof QX:n toimittajalle Ruotsissa. Vahvuuksikseen Fritiof mainitsee nuoren ikänsä, koska valtaosa kilpailijoista on 30-kymppisiä. Lisäksi Fritiof laskee valttikorteikseen hyvin ruotsalaisen ulkonäkönsä, siniset silmät ja vaaleat hiukset.

Viime vuonna Mr Gay Europe – kilpailu herätti runsasta arvostelua. Kilpailuun osallistunut Ruotsin edustaja Erik da Silva kertoi, että kandidaatteja kohdeltiin kuin koiria. Ruoka oli huonoa ja ohjelma liian täynnä. Tanskan edustaja keskeytti kilpailun, koska koki kilpailijoilta vaaditun sexy car wash -numeron liian seksistisenä. Suomen viime vuoden edustaja Janne Tiilikainen oli toista mieltä. QX:lle antamassaan haastattelussa Janne totesi, että ruokaa ja juomaa sai aina pyydettäessä ja mihinkään ei ollut pakko osallistua.

Lue Janne Tiilikaisen haastattelu viime kesältä.

Mr Gay Swedenin haastattelu ruotsinkielisessä QX:ssä.

Mr Gay Europe 2012, Miguel Ortiz, Espanjan. Kuva: JOAN CRISOL/Mr Gay Europe

Mr Gay Sweden Fritiof Ingelhammar konfettisateessa muotinäytöksessä viime vuonna. Kuva: uafotografen.se