Tuore ranskalaisäiti yhdisti hyväntekeväisyyden ja bisneksen ja tarjoaa rintojaan vuokralle homopareille, jotta näiden vauvat saisivat äidinmaitoa. Asiasta uutisoi ranskalainen talouslehti Les Echos.

Internetilmoituksellaan e-loue.com –vuokraussivustolla nainen tarjoaa tunnin imetystä 20 eurolla. Päivähinta on 100 euroa ja viikon kestoinen imetys maksaa 500 euroa.

Palveluaan ranskalaisäiti mainostaa näin: ”Olen täysin terve tuore äiti, 29-vuotias ja ammatiltani sairaanhoitaja. Vuokraan rintani vauvojen imettämiseen”.

Asiasta uutisoinut Les Echos arvioi, että nainen on saanut innoituksen liikeideaan Ranskassa toukokuussa hyväksytystä homojen avio- ja adoptio-oikeudesta. Nainen perustelee ilmoituksessaan vuokraintoaan sillä, että homoparit eivät pysty imettämään vauvaansa, vaikka ”imettäminen takaa vauvalle parhaan terveyden”.

Vuokraussivuston perustaja Alexandre Woong vakuutti uutistoimisto Reutersille, ettei naisen vuokrailmoitus ole pilaa ja että se on lisäksi täysin laillinen. ”Olemme selvittäneet ilmoituksen todenperäisyyden naisen kanssa. Tehtävämme on tarkistaa epäilyttävän oloiset ilmoitukset.” Woong painotti, ettei rintojensa vuokraaminen imettämiseen ole Ranskassa laitonta toisin kuin äidinmaidon myyminen pulloissa.

Les Echos’n mukaan e-loue.com -vuokraussivusto on aiheuttanut ennenkin kohuja. Ylläpitäjät ovat esimerkiksi myöntäneet, että sama sivusto oli aikaisemmin nimeltään ”loueunepetiteamie.com”, eli ”vuokraatyttöystävä.com”.

Uutisesta kertoi Suomessa Kauppalehti sunnuntaina.