Tänään illalla Yle TV2 Silminnäkijässä Liikaa homotusta. Ohjelmassa kysytään tyrkyttääkö media liikaa homomyönteisyyttä ja voiko kaikissa ammateissa tulla ulos kaapista. Pitäisikö tai edes voiko homokielteisiä asenteita ymmärtää?

Biseksuaali Sebastian kertoo koulumaailmasta. ”Käytännön maailmassa homoseksuaalisuudella on negatiivinen leima” Kuva: Yle Silminnäkijä

”Heteroudesta ei saa olla ylpeä, koska me olemme käytännössä vähemmistönä. Vaikka olemme oikeasti enemmistö. Ei tarvi kun mediaa seurata, niin ei heteroista puhuta sanaakaan. Homottamista kyllä tulee joka tuutista riittävästi,” toteaa Jani.

Jani järjestää ystävänsä kanssa ensimmäisen Hetero Pride Finland tapahtuman syyskuussa. Järjestäjien tarkoituksena on hakea tasa-arvoa heteroille. Hetero Pride Finlandin Facebook-sivun mukaan tapahtuma alkaa 21.9.2013 kokoontumisella eduskuntatalon edessä. Tapahtuman vastuuhenkilönä on mm. Jani Salomaa, joka on Salon kapunginvaltuuston varavaltuutettu ja puoluekannaltaan perussuomalainen.

Janin mielestä yhteiskunta ja tiedotusvälineet ylikorostavat homoseksuaalisuutta. Hän kutsuu sitä homosaatioksi.

Perinteisen perhemallin kannattajia oli hankala saada puolustamaan näkemyksiään julkisesti. He pelkäävät leimaantuvansa homofobisiksi ja rasisteiksi.

Leiman saaminen on tuttua myös 32-vuotiaalle Marialle.

– No sillä tavalla on leimattu, että homofoobikko ja ihan rasisti ja äärioikeistolainen, ihan vaan sen pohjalta, että mä oon sitä mieltä, että tätä avioliittolakia ei pitäisi hyväksyä.

– Annetaan ymmärtää, että jos sä olet tätä tasa-arvojuttua vastaan, olet huono ihminen, hirveän vanhoillinen tai joku hihhuli, toteaa Marian aviomies Teppo.

Silminnäkijä: Liikaa homotusta Yle TV2 torstaina 5.9. klo 20.00