Tuleva kesällä 2014 järjestettävksi ilmoitettu Pietarsaaren Pride on nostattanut keskustelua. Uutisen julkaisseelle uutissivustolle on tullut satoja kommentteja puolesta ja vastaan.

Kuva Helsingin Pride -kulkueesta kesällä 2013. Kuva: Johan Finne

”En ymmärrä miksi halutaan järjestää spektaakkeli idyllisessä pikkukaupungissa, jossa on paljon lapsia” ja ”me ja lapsemme emme voi käydä keskustassa tuon aikana” ovat tapahtuman nostattamia kommentteja. Osa kommenteista oli myös kannustavia. ”Vaikuttaa siltä, että Pride-tapahtumaa kaivataan eniten juuri Pietarsaareen! Toivottavasti väkeä tulee ympäri maata ja tapahtumasta jotain, mitä kukaan Suomessa ei voi unohtaa”, kirjotti yksi kommentoijista.

Ellen Strömberg, yksi Pietarsaaden Pride-tapahtuman järjestäjistä pitää koko keskustelua naurettavana. ”Olimme kyllä tietoisia, että keskustelua syntyisi, mutta tästä on jonkin sortin piirakanheittoa niiden välillä jotka ovat tapahtuman puolesta tai sitä vastaan.

Pietarsaaden Pride järjestetään heinäkuussa Pietarsaaripäivien aikaan. Vahvistamattomien tietojen mukaan Pietarsaaripäiviä sponsoroivia yrityksiä olisi vetäytymässä yhteistyöstä.

Pietarsaaren kaupunginjohtaja Mikael Jakobsson sitä vastoin suhtautuu myönteisesti ja kertoo QX:lle, että hän tukee tapahtumaa täysin. ”Meidän tulee antaa kaikkien kukkien kukkia ja olen yllättynyt tapahtuman herättämästä kohusta”. Kaupunginjohtaja Jakobsson lupaa osallistua Pride- tapahtumaan puhujana tai paneelikeskusteluissa, mikäli pyydetään.

Pietarsaari on pieni kunta ruotsinkielisellä Pohjanmaalla ja siellä on noin 20 000 asukasta.

Ellen Strömberg tuo Pride-tapahtumaa Pietarsaareen. Kuva: yksityinen

Asiasta uutisoi QX.se