Lahden Seta järjestää ensimmäisen Pride-tapahtumansa lauantaina 1.2.2014. Lahdessa järjestettävä tapahtuma erottuu muiden joukosta sijoittuessaan talveen, sillä Rovaniemellä tämän vuoden alussa järjestettyä Arctic Pridea lukuun ottamatta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta on Suomessa yleensä lähdetty juhlistamaan kaduille ja puistoihin kesäisin.

Perinteisen Pride-kulkueen lisäksi tapahtumassa nostetaan esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamia haasteita urheilumaailmassa ja osoitetaan tukea moninaisuuden arvostamiselle urheilun ja liikunnan parissa.

”Lahti on kansainvälisesti tunnettu urheilukaupunki, joten on luontevaa, että juuri Lahdessa otetaan Priden teemaksi urheilu ja liikunta. Jos lhbti-ihmisten olemassaolo urheilun saralla on ollut tähän saakka vaiettuna sallittu, tulisi urheilun päättäjätasolta alkaen tunnustaa vähemmistöt ja antaa arvo näkyvälle moninaisuudelle,” sanoo Lahden Setan puheenjohtaja Katriina Lampinen.

“Jos jokainen saisi ilmaista identiteettiään vapaasti, vapauttaisi se yksilöt keskittymään nimenomaan urheiluun ja antamaan ne ylimääräiset prosentit suoritukseensa kilpakentillä. Kukaan ei urheile yksin. Tuki on olennainen tekijä urheilijan menestyksessä”, Lampinen jatkaa.

Pride on kaikille avoin tapahtuma.

Lisätietoja:

Katriina Lampinen, Lahden Seta ry

P. 0400 353 942

[email protected]

http://www.lahdenseta.fi/