Stand up -koomikko Margaret Cho toteuttaa ensimmäisen Euroopan kiertueensa ja saapuu Joulukuussa myös Suomeen.

Margaret Cho tuo Nothing Is Sacred. Least Of All Mother -kiertueensa Helsinkiin. Kuva: Austin Young

”Ihmettelin, olenko homo? Olenko hetero? Tajusin olevani vain lutkahtava. Missä minun paraatini on?” Tähän malliin lataa Margaret Cho. Kuuluisan stand up -koomikon uusi MOTHER show tarjoaa epäsovinnaisen näkökulman äitiyteen, miten katsomme äitihahmoja ja queer-kulttuurin vahvoja naisia. Shown luvataan olevan Margaretin tähänastisista räväkin täynnä riehakkaita huomioita rodusta, huumeista, kaikenlaisesta seksuaalisuudesta, julkisuudesta, kulttuurista, politiikasta. Mikään ei ole pyhää, kaikken vähinten äiti, kuten shown nimikin jo sanoo.

Margaret Cho on alunperin Koreasta, mutta kasvanut San Franciscossa. Paitsi koomikko Margaret Cho on myös muotisuunnittelija, näyttelijä ja laulalaja-lauluntekijä. Hän ei vain ajattele olevansa Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-Ilin nälöinen, hän myös imitoi tätä suositussa TV-sarjassa 30 Rock ja on tästä vierailuroolistaan Emmy-ehdokkaana parhaillaan. Emmyt jaetaan syyskuussa.

Margaret Cho on palkittu ja ylistetty esiintyjä ja on voittanut useita palkintoja jo uransa alkumetreillä. Vuonna 1994 hän voitti American Comedy Awardin. Levytyksistään Margaret Cho on ollut kolmesti Grammy ehdokkaana. Vuonna 2011 hänet palkittiin Los Angeles Priden Elämäntyö-palkinnolla (Lifetime Achievement Award), joka luovutetaan henkilölle, jonka elämäntyö on jättänyt merkittävän ja pysyvän vaikutuksen LGBT-yhteisöön.

Margaret on esiintynyt Cyndi Lauperin, Erasuren ja Debbie Harryn kanssa True Colors -kiertueen juontajana ihmisoikeuksien hyväksi. New York Timesin mukaan Margaret Cho on hauskin komedienne koskaan.

Margaret Cho tunnetaan homo-oikeuksien puolustajana ja kuolemanrangaistuksen vastustajana.

Margaret Cho MOTHER maailmankiertue Helsingissä 19. joulukuuta Savoy Teatterissa. Liput ovat myynnissä Lippupalvelussa.

QX Gay Map: MOTHER (K-18)