Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastasi nuorten kysymyksiin eilen keskiviikkona Helsingin Kontulassa toimintakeskus Luupissa järjestetyssä kyselytilaisuudessa. Ohjelma toteutettiin yhdessä Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kanssa.

Kuvakaappaus: presidentti.fi

Kyselytilaisuudessa presidentiltämme kysyttiin myös hänen suhtautumisestaan tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Niinistö kertoi kannattavansa täyttä tasa-arvoa. ”Riippumatta ihan siitä, onko parisuhde hetero- tai homoperusteinen, niin oikeuksien pitäisi olla tismalleen samat”, sanoi Niinistö ja jatkoi toteamalla olleensa ensimmäisten joukossa, jotka tätä mieltä ovat olleet.

Avioliittoon instituutiona presidentti suhtaui varauksellisemmin ja kertoi hänellä sen suhteen olevan ”vähän varauksia”. Niinistö kuitenkin täsmensi, että tasa-arvo ja täsmälleen samat oikeudet ovat toteuttavissa ja on toteutettava.

Haastattelun videointi on katsottavissa täällä. (Kysymys tasa-arvoisesta avioliittolaista kuullaan 30 minuutin kohdalla.)

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on eduskunnan käsittelyssä loppuvuoden aikana.

Uskotko lain läpimenoon tämän eduskunnan aikana? Keskustele ja äänestä! (Äänestää voivat vain Qruiser.comin rekisteröityneet käyttäjät.)

{poll id=12705}