Adamsissa on tänä perjantaina vaihtoehtoklubi. KREML kutsuu Venäjän homot Helsinkiin ja tarjoaa suomalaiselle klubikansalle tuulia Pietarin ja Moskovan undergroundskenestä sekä performanssitaiteen maailmasta.

Tavoitteena on rakentaa silta Suomen ja Venäjän homoyhteisöjen välille ja tehdä Venäjän marginaaliryhmien taide- ja klubikulttuuria tunnetuksi.

 

 

 

KREML haluaa kaataa turhat muurit ja luoda eläviä kontakteja Helsingin ja Pietarin homoyhteisöjen välille.

 

YYA -sopimuksen hengessä KREML haluaa osoittaa tukensa venäläisille homoille ja lesboille taistelussa ihmisoikeuksien puolesta. Kaikki lipputulot menevät LGBT-järjestö Vyhodille.

KREML-projekti hakee laajaa mediahuomiota ja peräänkuuluttaa Suomelta aktiivista toimintaa ja vahvaa kannanottoa naapurimaamme homovainojen lopettamiseksi välittömästi.

Ensimmäiseen iltaan tulee kaksi Pietarilaista Dj:tä sekä yksi drag-esiintyjä. Lisäksi mukana on kovassa nosteessa oleva House Of Wallenberg Tukholmasta.

– KREMLin muoto on ”klubi”, koska klubikulttuuri on aina ollut erottamaton osa homokulttuuria. Tanssilattia on vapaa tila, joka on vuosikymmeniä tarjonnut mahdollisuuden todellisiin kohtaamisiin ilman ennakkoasenteita ja yhteiskunnan normivaateita, kertoo Janne Siironen, yksi tapahtuman järjestäjistä.

KREMLiä järjestävään vapaaehtoisten työryhmään kuuluvat lisäksi NHL-lehdestä tutut toimittaja-aktiivit Sami Vitikainen, Anna Häkkinen, Maria Seppälä, Antti Kauppinen. Lisäksi mukana ovat Venäjä-asiantuntija Riku Toivola, drag-taitelija Jari Koljonen ja valokuvaaja Mikko Rasila.

Ensimmäisen KREML-illan järjestämisessä yhteistyökumppanina on toiminut KIILA ry.

KREML-avajaisilta perjantaina 15.11.2013 Ravintola Adamsissa. Jatkossa KREML järjestetään neljännesvuosittain.

QX Gay Map: KREML