Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista luovutettiin tänään eduskunnan puhemiehelle. Kansalaisaloitteen käsittely eduskunnassa alkaa helmikuussa ensin lähetekeskustelulla. Sen jälkeen tasa-arvoisen avioliittolain kohtalo on jälleen lakivaliokunnan käsittelyssä. Lakialoitteen kirjoitti ennätysmäärä 166 851 suomalaista.

Aloitteen vastaanotti puhemies Eero Heinäluoma. Heinäluoman mukaan aloite saa eduskunnassa huolellisen ja vakavan käsittelyn.

Lakivaliokunta torppasi viime keväänä kansanedustajien tekemän aloitteen tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi äänin 8-9. Käsittely ei tule ensi vuonna olemaan yhtään helpompaa.

Kansalaisaloitetta tukeva lakivaliokunnan jäsen Aino-Kaisa Pekonen (vas.) kertoo mtv3:lle, että kyse on ihmisioikeuksista. ”Kaikilla pitää olla samanlaiset oikeudet ja velvollisuudet”.

Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen kertoi mtv3:lle olevansa nyt helpottunut.

– Nyt vain toivotaan, että ryhmäkuri tai hallitusohjelman taakse piiloutuminen ei vaikuta äänestykseen, sanoi Moilanen mtv3:lle.

Tasa-arvoinen avioliittolaki on voimassa kaikissa muissa pohjoismaissa, useissa muissa Euroopan maissa ja ympäri maailman.

QX.fi aikaisemmin:

Tahdon2013-kampanjalla ei vaikutusta

Mene pois vänkyrä

Niinistöllä varauksia avioliittolakiin

{poll id=13005}