STT haastatteli suomalaisia urheiluvaikuttajia. Keskustelun Suomessa todettiin olevan entistä avoimempaa, mutta luontevuutta kaivattiin lisää. Haastatteluun osallistuivat mm. jääkiekkoilija Harri Tikkanen, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä ja Jääkiekon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

– Asioista pitää pystyä puhumaan niiden oikeilla nimillä, sanoi jääkiekkoilija Harri Tikkanen.

– Urheilussa on perinteisesti sitouduttu vahvasti nimenomaan urheilun sisältöihin. Muut elämänalueet, olivat ne sitten politiikkaa, uskontoa tai seksuaalisia suuntauksia, ovat jääneet keskustelussa vähemmälle, totesi puolestaan Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

– Urheilu ei ole homoihin liittyvässä keskustelussa kärkietenijä Suomessa, mutta emme mielestäni laahaa perässäkään muuhun yhteiskuntaan verrattuna, arvioi Urheilujärjestö Valon pääsihteerin Teemu Japisson.

– Aiemmin homo oli pelkkä haukkumanimi, mutta nykyään ilmapiiri on muuttunut suvaitsevammaksi, totesi Jääkiekon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

– Keskustelun ilmapiiri on ehkä pienin askelin menossa eteenpäin. Isoja askelia ei varmaankaan nopeasti oteta, kiteytti Tikkanen.

STT:n haastattelusta uutisoi perjantaina mm. Iltalehti.