Suomen ensimmäinen Gay Gaala on perjantaina. Kiinnostus uutta tapahtumaa kohtaan on ollut huikeaa. Ilta täyttyy tähdistä.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki tulee Gay Gaalaan jakamaan palkinnon. Ministeri on myös itse ehdolla Vuoden heteroksi. Kuva: Opetus- ja kulttuuriministeriö

 

 

Palkintoja gaalassa tulevat jakamaan ministeri Paavo Arhinmäki, Kai Vaine, Marco Bjurström, Eini, Maria Sid ja Siskonpeti-tv-sarjan näyttelijät Nina Lahtinen ja Krisse Salminen.

Kansallisbaletti yllätti ja julkaisi tälle vuodelle poikakalenterin. Gaalassa näemme kuinka onnistuu ammattitanssijoilta homoshow Madonnan secretprojectrevolution -hengessä. Kuva: Kaapo Kamu

Illan aikana esiintyvät lisäksi listavalloittaja Janna, viisukuningatar Krista Siegfrdis, Suomen euroviisuehdokkaaksi parhaillaan pyrkivä Clarissa Feat. Josh, bilesuosikki Waldo’s People ja Syksyn Sävel 1984 -voittaja Anja Niskanen.

Iltaan mahtuu kuitenkin yhä yllätyksiä ja yllätysvieraita. Kuka on gaalassa esiintyvä tuplaplatinaa myynyt artisti? Se selviää vasta kun valot The Circus -yökerhossa pimentyvät ja gaala alkaa.

Gaalan juontaa Krista Kosonen. Kovassa nosteessa oleva lahjakas näyttelijä nähdään gaalassa uudessa valossa. Gaalaa varten Kristan pukevat Mert Otsamo, Outi Pyy ja Fiona Timantti.

Äänestys päättyi 16.1. Ehdokkaita on viitisen kymmentä. Vuoden homo -kategoriassa ovat: Elias Koskimies, Jani Toivola, Laura Haimila, Sauli Koskinen. Vuoden hetero -palkinnon vie joko Alexander Stubb, Harri Tikkanen, Krista Siegfrid, Paavo Arhinmäki tai Petteri Paavola. Lisäksi palkitaan Vuoden drag, kotimainen artisti, tv-tähti, kotixmainen elokuva, homotapahtuma, näytelmä, Keep Up The Good Work ja shokkiuutinen.

QX Gay Gaala perjantaina 24.1.2014, The Circus, Helsinki. Ovet klo 20, gaala n. klo 21.30. Gaalan jälkeen alkaa After Party. Liput myynnissä Lippupalvelussa.

QX Gay Map: Gay Gaala