Hotelli Marskissa keskusteltiin tiistaina yhdenvertaisesta ja tasa-arvoisesta työelämästä.

Kolmen ammattiliiton keskusjärjestön (SAK, STTK, Akava) järjestämässä seminaarissa keskusteltiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen syrjinnästä työelämässä ja kuinka yhdenvertaisuuslain ja tasa-arvolain uudistuksilla voidaan vaikuttaa tilanteeseen.

Akavan Asiantuntija Miika Sahamies kertoi, että Akavan jäsenjärjestöille tehdyn kyselyn mukaan kaksi kolmesta seksuaalivähemmistöön ja puolet sukupuolivähemmistöön kuuluvista henkilöistä oli kokenut syrjintää työpaikalla. Syrjintätapauksista ilmoitettiin harvoin, koska siitä ei koettu olevan hyötyä. Sahamiehen mukaan juuri ”tässä on tsemppaamisen paikka työpaikoilla”. Positiivisena hän piti sitä, että aihetta koskevan Eurobarometrin vastaajista jopa neljä viidestä kuitenkin toivoi työpaikoille lisää valmentavaa koulutusta näiden kysymysten kohtaamiseen.

Sahamiehen jälkeen STTK:n juristi Anja Lahermaa kertoi yhdenvertaisuuslakiin ja tasa-arvolakiin suunnitelluista uudistuksista.

Erikoistutkija Tapio Bergholm (SAK) kommentoi tilaisuuden jälkeen, että tarvitaan lisää yhteistyötä SETA:n ja työnantajajärjestöjen välillä. Ennen kaikkea hän toivoo, että myös itse työnantajat saataisiin yhteistyöhön mukaan.