Helsingin 29. sarjakuvafestivaali juhlistaa sateenkaarisarjakuvaa Tom of Finlandin hengessä syyskuun alussa.

Kuva: Sebas Martín

Festivaalien sateenkaariteema näkyy useina erilaisina tapahtumina.

Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin näyttely Tuhmat ruudut avautuu MUU-galleriassa jo 28.8. Mukana on myös nuoria Tomin perintöä jatkavia taiteilijoita.

Kansainvälisenä vieraana festivaaleille saapuu espanjalainen homosarjakuviin erikoistunut Sebas Martín. Hänen työnsä ovat olleet näkyvllä useassa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavissa kampanjoissa.

Festivaalit on osa Setan 40-vuotisjuhlavuoden tapahtumia ja teemaeläimenä toimii Joonas Rinta-Kannon luoma sateenkaaria ympärilleen syöksevä Säihkyturpa (kuvassa).

Festivaalit sisältää myös oman feministisen sarjakuvan ohjelmakokonaisuuden. Yhteiskunnan normeja pohditaan Sarjakuva normikriittisyyden esitaistelijana -paneelikeskustelussa.

Sateenkaariteemainen iltaklubi järjestetään lauantaina 6.9. ravintola Dubrovnikissa.

Helsingin sarjakuvafestivaalit on Suomen sarjakuvaseuran järjestämä Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma jossa vieraili viime vuonna 28 000 kävijää.

Päätapahtumapaikkana toimii Lasipalatsin aukio ja lisäksi muita tapahtumapaikkoja on ympäri Helsinkiä. Tapahtumaan on iltaklubeja lukuunottamatta vapaa pääsy.