Yksi Suomen suosituimmista ja ahkerimmista drag-artisteista Marko Vainio eli Divet esiintyy tänään alkaneilla Kööpenhaminan Prideilla. Divetin esitys nähdään osana kansainvälistä drag-kavalkadia Priden päälavalla lauantaina.

Kuva: Divet

”Marko Vainio on loistava kansainvälinen artisti. Tänä vuonna hän esiintyy osana lopputapahtumaa, mutta olemme jo aloittaneet neuvottelut Markon kanssa laajemmasta esiintymisestä vuoden 2015 Gay Pridessa”, kertoo Lars Henriksen, Kööpenhaminan Gay Priden puheenjohtaja.

Marko Vainio on ainut suomalainen esiintyjä tämän vuoden tapahtumassa.

Kööpenhaminan Divet Showssa esiintyvät muun muassa Tina Turner, Whitney Houston, Conchita Wurst, Celine Dion ja Beyoncè.

”Olen pidemmän aikaa työstänyt shown viemistä ulkomaille ja tämä on loistava avaus sille”, kertoo Marko QX:lle

”Suomalainen drag-kulttuuri on oikeasti hyvää ja sitä pitää näyttää maailmalla.”

”Rakastan tehdä kansainvälisiä hahmoja ja nyt Tanskassa näytän heille myös heidän oman viisuvoittajansa Emmelie de Forestin lavalla.”

Mutta nähdäänkö Kööpenhaminassa myös suomalaisia hahmoja? ”Kovasti myös tätä mietin, mutta tällä kertaa menen kansainvälisellä setillä lisänä muutama ruotsalainen tähti”, paljastaa Marko.

Divet Show on voittanut kaksi kertaa viihdeohjelmien Suomen mestaruuden ja  vuonna 2015 Divet Show juhlistaa 10-vuotista taiteilijauraansa.