Thomas Knights on Lontoossa asuva muusikko, valokuvaaja ja elokuvantekijä. Hän on Red Hot -projektillaan halunnut tuoda esiin punahiuksisten miesten seksikkyyttä. Valokuvista on koottu kirja Red Hot ja valokuvanäyttely on juuri avautunut.

Kuva: Thomas Knight, Red Hot -kirjan kuvitusta, shootgroup.com.

 

Meidät on ehdollistettu ajattelemaan, että hyvän näköisiä punahiuksisia miehiä ei ole olemassa, mutta se ei pidä paikkaansa,” sanoo Knights 31-v. itsekin luonnollinen punahiuksinen Daily Mail -lehdelle.

Syyskuun 3. New Yorkissa BOSI galleriassa avautunut näyttely on taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely. Knights on kuvannut 40 amerikkailsta punapäätä haastaakseen pinttyneen stereotypian.

”Punahiuksiset näyttelijät on kuvattu epähaluttavina, vihaisina ja heikkoina hahmoina tai pahana poikana. Punahiuksinen mies näyttelijä ei ole koskaan se sydäntenmurksaaja, sankari tai toimintatähti, tämän asetelman haluan osoittaa paikkansa pitämättömäksi.

 

Kuvat: Thomas Knights Red Hot -kirjan kuvitusta, shootgroup.com. Lisää kuvia Daily Mailin sivulla.

”Vallitsevan ilmapiirin mukaan punatukkaiset naiset ovat haluttavia, miehet eivät. Ihmisten seksuaalista halua on muokattu siten, että he eivät koe punahiuksisia miehiä puoleensa vetävinä,” jatkaa Knights Daily Mailin haastattelussa.

 

”Punahiuksista miehistä on perinteisesti tehty ei-haluttavia”

Knights itse värjäsi punaiset hiuksensa vaaleiksi 10 vuoden ajan. Samankaltaisia kokemuksia oli myös hänen valokuvissaan komeilevilla malleilla, he tunnustivat käyneensä läpi samankaltaisen kymmenvuotisen itsetutkiskelun vaiheen ennen kuin olivat valmiit kantamaan punaisia hiuksiaan ylpeydellä.

Kuva: thomasknights.com. Red Hot -näyttely New Yorkissa.

Thomas Knightsilla on haave, hän haluaa nuoren punahiuksisen miehen Hollywoodin johtavaksi mieshahmoksi. Eikä taiteilijan nälkä pääty siihen.

”Haluan punahiuksisen näyttelijän esittämään James Bondia,” toteaa Knights Daily Mailille.

Punatukkabuumi on ollut meneillään jo jonkin aikaa. Punahiuksista miehistä löytyy internetistä kiihottavaksi tarkoitettua aineistoa siinä missä muistakin alaryhmistä, kuten vaikka karhuista.

Facebookissakin on ginger-ryhmiä, joilla on tuhansia seuraajia. Kuvassa Thomas Knights. Kuva: Facebook

Kuvakaappaus Red Hot videolta. Katso koko video Vimeo-palvelusta.

 

 

Lähteet: dailymail.co.uk, thomasknights.com