Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen edistää mielenterveyttä

Suomen Mielenterveysseuran mielestä avioliittolain muutos edistää yhteiskunnan hyvinvointia ja vähentää kiusaamista, syrjintää ja epätasa-arvoista kohtelua. Mielenterveysseura vetoaa kansanedustajiin, että he hyväksyisivät eduskunnan käsittelyyn tuodun kansalaisaloitteen.

Suomen Mielenterveysseura muistuttaa, että seksuaalisuus ja sukupuoli ovat yksilön voimavaroja ja ihmisten seksuaalioikeuksia on kunnioitettava ihmisoikeuksina. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt kohtaavat edelleen syrjintää ja kiusaamista, joten vähemmistöihin kuuluminen on edelleen monille ihmisille vaikea ja kipeä asia, joka halutaan salata.

– Oman identiteetin kannalta merkittävän asian salaamista voi tutkimusten mukaan verrata uuvuttavaan ruumiilliseen työhön. Tasa-arvoinen avioliittolaki edistäisi hyvinvointia ja onnellisuutta yhteiskunnassa, joten avioliittolain hyväksymisen voi nähdä myös perustavanlaatuisena mielenterveystyönä, muistuttaa Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Marita Ruohonen.

Avioliittolain muutos ei maksa yhteiskunnalle juuri mitään. Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen on tehokas ja edullinen tapa edistää suomalaisten hyvinvointia ja mielenterveyttä.

Eduskunta käsittelee kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista täysistunnossa marraskuussa.

Linkki tiedotteeseen.