Pirkko Saision uutuusteos SLAVA! kunnia saa keväällä kantaesityksensä Kansallisteatterissa.

SLAVA! Kunnia. on Pirkko Saision kirjoittama, Jussi Tuurnan säveltämä ja Laura Jäntin ohjaama musiikkinäytelmä.

Lihavat konduktöörikaksoset Obeda ja Pobeda tapaavat toisensa Venäjän tuulisella tasangolla, kun Pobeda tulee vapauttamaan markkinatalouden häirinnästä vankileirille tuomitun Obedan. Veljensä opastuksella Obeda tutustuu uudenlaiseen Synnyinmaahan, missä mikään ei ole sitä miltä näyttää. Valtakuntaa hallitsee isokenkäisten joukko, jota johtaa salaperäinen, kasvoton Volodja. Samaan aikaan toisaalla Vieraan Vallan entinen pääministeri Julija Tee kaipaa punaisia tanssisaappaitaan, jotka nostivat hänet valtaan ja tanssittavat hänet nyt Tuonen virralle.

Musiikkinäytelmä iskee salamana Venäjän olemuksen ytimeen, ilottelee rakennetuilla identiteeteillä, paljastaa rakenteet. Se on kiehtova sekoitus realismia, ajankohtaissatiiria ja uninäytelmää, kerrotaan tiedotteessa.

Pirkko Saision ja Jussi Tuurnan yhteistyönä on aiemmin nähty Kansallisteatterissa menestysesitys HOMO! (2011). Tuurnan johtama orkesteri ja kuoro ovat olennaisessa osassa myös SLAVA! Kunnia. -esityksessä. Rooleissa nähdään Kristiina Halttu, Katariina Kaitue, Juhani Laitala, Antti Luusuaniemi, Markku Maalismaa, Janne Marja-aho, Juha Muje, Marja Salo, Timo Tuominen, Aku Sipola (Näty), Puntti Valtonen ja Tiina Weckström. Kantaesitys on Suurella näyttämöllä 25. helmikuuta.